Zobacz pełną wersję : Pyrczy w głośnikach gdy dodaje gazu :D
Panowie cóż co za mankament. Jakaś nowa funkcja sie pojawiła choc nie dokonca mi sie podoba. Z poczatku myslamem, ze to glosnik umiera, ale okazalo sie ze to wszystkie tak reaguja na ... pracujący silnik.
Ale samo radio seryjne? czy gdzieś jest jakiś wzmacniacz do tego?
CarbonTeam
18-02-13, 23:53
prawdopodobnie wynika to ze zwiększania sie napięcia oraz szumów w instalacji w związku z szybszą pracą alternatora. Pojedź do jakiegoś elektryka-mechanika i powiedz że potrzebujesz kondensator stabilizujący napięcie i może filtr szumów. Coś takiego najlepiej : http://www.conrad.pl/Filtr-szum%C3%B3w-Sinuslive-EF-10.htm?websale7=conrad&pi=372549 tylko sam tego lepiej nie montuj chyba że jesteś pewien swoich umiejętności :D
elo
edit :
w seryjnym radiu tego nie powinno być, ale jeśli masz coś więcej to prawdopodobne. Jak byś miał np. duży wzmacniacz to czasem przy większym ****ięciu basem światła mogą przygasać XD
Nie nie radio seryjne i nic wiecej, pytalm kumpla to tez cos o tym alternatorze mowil, Ale zastanawia mnie ze zaczelo sie to po tym jak robieralem aparat tzn. kopulke zeby wyszyscic. Jakies przebicie z aparatu ? may be ?
A może kable? Dobre są? One mają izolacje, bo mogą zakłócenia powodować.
Kable dobre, bynajmniej jeszcze tydzien temu byly :) Jest opcja ze moze sie to laczyc z tym aparatem ?
Nie wiem jak z samym aparatem, ale może prąd powodować zakłocenia, szczególnie taki. Gówniane kable WN mogą tak robić, dlatego mają izolacje specjalnie od tego.
alternator na bum cyk cyk :)
Chyba że regulator napięcia......ale wtedy powinna się kontrolka świecić i inne dziwne rzeczy dziać. Ale to wystarczy miernik podłączyć do aku w czasie pracy silnika i będzie wiadomo czy napięcie faluje.
civicD16Y2
27-02-13, 20:22
a może zobacz czy masz głośnik odkręcony poluzowany i przez drgania silnika drga głośnik :P
Problem sie rozwiazal, jednak nie pozanlem przyczyny. Ustało po wymianie palca i kopuly. :confused: