PDA

Zobacz pełną wersję : Co polecacie? - Wymiana (tarcze i klocki)

photo
18-02-13, 21:59
Witam, po uporaniu się z wiązką która popękała i przez nią nie działał zamek i inne pora na wymianę tarczy oraz klocków (przód) w moim MB 1.4iS 1998r
Tutaj poradził bym się Was co polecacie jakie firmy jakie klocki? Autko używane głównie w mieście nie lata za szybko od czasu do czasu tylko przeciśnięte tak coby się nie zastało :D
Oraz pytanie gdzie kupić bo na allegro te same tarcze mają dość różne ceny... Bardzo bym prosił o ewentualne namiary na sklepy internetowe ew. stacjonarne w kato

Pozdrawiam :)

jaras
18-02-13, 22:19
ja mam z przodu tarcze i klocki TRW i nie narzekam. Za zakup + wymiana + regeneracja zacisków dałem 500 zł na gotowo. Kolega też ma w MB i też śmiga; nie ma pylenia, a zapiszczą jedynie od czasu do czasu.

Guscioren
18-02-13, 23:29
Tematów milion pincet. Klocki + Tarcze TRW będą w sam raz dla Ciebie. W Katowicach jest filia IC lecz bez kolegi ze zniżkami nie masz co tam zaglądać.
Jak chcesz coś taniej to celuj w klocki Kashiyamy

Hondziarz84
18-02-13, 23:34
Ja mam Kashiyamy fakt, że pylą ale hamują nawet dobrze;)

photo
19-02-13, 13:24
dzieki, a co myślicie o tarczach zimmerann a do tego klockach ebc black stuff? warto?

Guscioren
19-02-13, 16:55
Przy twojej pojemności nie bawił bym się w tego typu tarcze. Tylko komplet TRW ewentualnie ATE w mniejszej cenie a chyba upalać tego nie będziesz?

photo
19-02-13, 18:10
nie nie żadnego upalania, pytam o nie bo cenowo mnie nie odstraszyły 270 za komplet (normalne, nie nacinane ani wiercone) a te klocki jakieś 130 wiec lajtowo :)

Marcel1
19-02-13, 19:42
Ewentualnie tarcze Mikoda GT i klocki TRW, które świetnie się sprawują. Obecnie mam klocki Ferodo i tarcze Brembo, klocki ok, ale tarcze odradzam, po roku czasu nie nadają się do szybkiej jazdy, przy hamowaniu ze 160km/h czuć bicie na kierownicy.

probestic
19-02-13, 20:02
Ja polecam ATE, bo mam te tarcze ponad 100 tysięcy, użytkowane w każdych warunkach, nic się nie "pogięło", nie bije, nie krzywi - nadal dają sobie radę.
Klocki ATE, lub TRW. Taki komplecik i masz looooz na bani na długi, długi czas.

Marcel1
19-02-13, 20:04
Ja polecam ATE, bo mam te tarcze ponad 100 tysięcy, użytkowane w każdych warunkach, nic się nie "pogięło", nie bije, nie krzywi - nadal dają sobie radę.
Klocki ATE, lub TRW. Taki komplecik i masz looooz na bani na długi, długi czas.

Ha, ha, a moje Brembo maja przelatane 30kkm, jeszcze drugie tyle i na szrot :D

Jedras
19-02-13, 21:13
Ja sie nie wypowiadam, ale zakupiłęm ostatnio do siebie tarcze Mikody + klocki TRW, jak Cie bardzo nie ciśnie to poczekaj i zdam relacje jak to się ma :)

photo
19-02-13, 22:21
niestety czekać już nie ma na co bo 70km/h i biją już naprawdę sam koniec bo ledwo hamują a przegląd mam do końca lutego i wolałbym żeby go przejść :D

Taki zestaw ATE byłby ok?
http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-przod-honda-civic-iv-v-vi-262m-i2986620782.html
I pytanie co z allegro.... gdzieniegdzie da sie znaleźć ze podrobione i wg wiec nie wiem

Guscioren
20-02-13, 16:43
Oryginalne tarcze ATE maja wyryty indeks na rancie tarczy i jakieś tam inne bzdety.

jaro467
20-02-13, 18:54
Ja też mam Brembo i nie tego sie po nich spodziewałem, jeżdżę raczej nie dużo (wiem-względne pojecie:) ) a lecą kurde dość szybko. Klocki Ferodo i troszke pylą ale ten zestaw hamuje dość solidnie muszę przyznać. (a mam diesla także troche waży).

anticorr
21-02-13, 10:46
No to ja mogę z czystym sumieniem polecić tarcze Speedmax nacina i do tego kocki EBC Black Stuff, 20tys nalatane i nieraz znalazły się w ekstremalnych warunkach, zero jakichkolwiek problemów.

photo
21-02-13, 13:51
Dzięki wszystkim za pomoc, wybrałem i kupiłem zestaw ATE :) Po weekendzie będzie zakładany, takie jeszcze pytanko co z osłonami (ruda zjadła dużo) zostawić je czy zdjąć?
Podobno jedynie w ASO są do kupienia, ale wątpię żeby mieli na stanie a dwa razy rozbierać całość trochę nieopłacalne bo sam tego nie robie...

Guscioren
21-02-13, 14:22
Zgłoś się do ludzi z forum co handlują częściami z anglików

mirasek
21-02-13, 16:33
Podobno jedynie w ASO są do kupienia, ale wątpię żeby mieli na stanie a dwa razy rozbierać całość trochę nieopłacalne bo sam tego nie robie...
Nieopłacalne to jest zakupienie tych osłon ;) może ktoś pamięta cenę w ASO to niech przypomni ale wiem że grube szelesty...

probestic
21-02-13, 21:43
Coś około 200 ( albo i więcej ) za jedną sztukę w ASO jak kiedyś był wątek osłon poruszany.

photo
21-02-13, 22:16
Dobra to ja dam sobie spokój z ASO i zostawię te co są ;) a jak znajdę to kupie i się założy bo wątpię żebym dostał je na sobotę lub poniedziałek

nikog0
22-02-13, 09:37
Tarcze Brembo + klocki Lucas też dają rade, ale pylą troche. MB nie ma mocnych hamulców, ale daje rade.

kamil39
22-02-13, 11:21
Z tanszych klockow polecam breck, polski produkt , arawde fajnie hamuja, na poczatku troszke popiskuja, ale jak sie uloza to jest naprawde ok, u mnie w hurtowni po znizkach komplet zakupilem na przod za 65 zl:)

adrian16115
24-02-13, 22:29
Pare dni temu założyłem tarcze trw + klocki ate a w tamtym roku komplet trw wg mnie jest dobrze