PDA

Zobacz pełną wersję : przeciek

nightcrawler
28-07-05, 17:00
wiem ze temat juz był ale wroce do niego
cieknie mi przez uszczelke tylniej szyby woda do bagaznika.
Byłem u speca od szyb powiedzial mi ze wymieni uszczelke ale nie gwarantuje ze szyba nie peknie przy wyjmowaniu.
Jakie macie zdanie o wyjmowaniu szyby tylniej ?
lub podajcie mi nazwe jakiegos dobrego silikonu ktory wejdzie gleboko pod uszczelke i uszczelni to tak jak trzeba.
jakies pomysly
bede wdzieczny za kazdy pomysl
dzieki :wink:

ppm702
28-07-05, 19:17
obawiam się, że trzeba będzie wymienić. Jeśli masz klejoną szybę to nawet na pewno - żaden silikon tego nie uszczelni :( A dobry fachowiec wyjmie i włoży bez problemu. Zawsze tak mówią, żeby zepchnąć z siebie odpowiedzialnośc... Nawet w zakichanym maluchu jak wyjmowałem szyby to mi tak powiedzieli a później sam wyjmowałem nie raz...

Jedź do dobrego fachowca i nie używaj półśrodków - to moja rada :)

nightcrawler
28-07-05, 20:47
oki dzieki za info
tak zrobie ;)

badyl
28-07-05, 22:26
a z kąd pewnosc ze to przez uszczelke szyby,mi wydaje sie mało prawdopodobne

nightcrawler
28-07-05, 22:34
Robiłem dziś próbę, polewając wodę na łączeniu szyby z dachem i po chwili były już kropelki w bagażniku (pod uszczelką) pyzatym moja uszczelka jest ze tak powiem nie świeża popękana i klejona. Czas wymiany :)

badyl
28-07-05, 22:37
Robiłem dziś próbę, polewając wodę na łączeniu szyby z dachem
nie moge sobie tego wyobrazic jakos

(pod uszczelką) pyzatym moja uszczelka jest ze tak powiem nie świeża popękana i klejona.
uszczelka bagaznika czy szyby

nightcrawler
28-07-05, 22:44
jest peknieta dokladnie w tym miejscu i mysle ze tedy sie dostaje woda
http://republika.pl/klubkrosno/buu.jpg
zaraz na pseudo laczeniu z tym czarnym poprzecznym pasem co idzie przez dach

badyl
28-07-05, 22:49
o moja pomyłka to qupe wiec juz sobie wyobrazam :)
tak to moze byc przez tę tą uszczelkę,ja bym wycia i wkleił jeszcze raz szybe,to bedzie najlepsze rozwiązanie,nie bawic sie w zadne sylikony

driven22
30-07-05, 14:21
To musiałaby być pęknięta i zewnętrzna i wewnętrzna częśc uszeczlki- między nimi przeciez jest jeszcze kilkadziesiąt milimetrów, którędy może odpływać woda. U mnie przynajmniej tak było że od myjki wyciągnęła się uszczelka w 2 miejscach przy "relingach" Polewałem wodą z koneweczki tamte miejsca i zbierała mi się woda w bagażniku w bardzodużych ilościach. Dopiero jak wpadłem do serwisu i w 3 osoby robiliśmy taką samą próbę okazało się że woda spływa także po zderzaku i dostaje się do białego plastikowego zatrzasku po którym się wlewa do środka (tydzień wcześniej ściagnąłem zderzak i belke- aby zabezpieczyć wszystko biteksem, lakierem itp żebvy mi tam nierdewiało) Ruszyłem te" kostki" z lewej i prawej i zaczeło po tym się dostawać do środka. A jeżeli rzeczywiście uszczelka pękła ta zew. i wew. to raczej ciężko to będzie zakleić silikonem. Jak zatkasz odpływ wody to będzie stała i moga Ci się pojawić niedługo ogniska rdzy. Pozdrawiam