Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : parametry tylnich głośników

jakub005
17-11-07, 13:27
Zastanawiam sie nad montażem tylnich głośników. Mam civic'a 5d, liftback (fabryczna maskownica na wysokości tylnej półki).
Jakie parametry i typ głośników byście polecali? Nie oczekuję hi-fi :)

skolopendra
17-11-07, 18:38
hi fi to standard ;)
co innego hi end :agent:
......................................powinny być nie za tanie powiedzmy powyżej :) 100zł .markowe, kilkakrotnie mocniejsze od wzmacniacza
..............i będzie prawie ok :aloha:

ppm702
18-11-07, 21:03
ja polecałbym wogóle odpuścić tył, ale ... jak kto lubi... :/

Raveland
19-11-07, 12:20
markowe, kilkakrotnie mocniejsze od wzmacniacza

co znaczy wg. Ciebei markowe ??
myslisz ze jak znana firma to juz bedzie dobrze gralo ??
moge kupic glosniki nieznanej firmy za 1/3 kasy tego co wydasz na Twoje markowe i beda lepiej graly
udzielaj precyzyjnej odpowiedzi a nie nabijasz posty

kilkakrotnie mocniejsze od wzmaka powiadasz...jezeli masz pisac takie glupoty to lepiej wogole sie nie udzielaj i nie wprowadzaj ludzi w blad

tak wogole to tyl mozesz odpuscic tak jak to zostalo napisane powyzej gdyz bedzie Ci tylko psul scene
lepiej wyglusz dobrze drzwi i z przodu zapodaj porzadne glosniki i dobrego wzmaka niz masz kupywac na tyl glosniki bez wzmaka

skolopendra
19-11-07, 17:25
co znaczy wg. Ciebei markowe ??
myslisz ze jak znana firma to juz bedzie dobrze gralo ??

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=39700
w tym temacie udzieliłem jak naj precyzyjniejszej odpowiedzi na powyższy temat :agent:

moge kupic glosniki nieznanej firmy za 1/3 kasy tego co wydasz na Twoje markowe i beda lepiej graly
................................mylisz sie chłopcze ..chyba ze należysz do tych głuchych bardziej ;)
....................akurat u siebie ma zamontowane głośniki firmy Scan-Speak
i to z samej górnej pułki (słyszałeś kiedyś o takiej?)a zwrotnice i końcówkę mocy ,triodowa - fetowa sam robiłem razem z przed wzmacniaczami.
a i odsłuchało to kilka osób mających sprzęt w autach wartości kilku twoich y7 ;)i od tej pory jeżdżą z moimi wzmacniaczami :agent: wiec w przeciwieństwie do Ciebie mam pojęcie o czy piszę

........................................temat audio jest tematem rzeka i udzielenie jak piszesz
precyzyjnej odpowiedzi
.jest pisaniem długiego referatu na temat
.................................................. ..............ale wtedy mógłbyś nie zrozumieć o co chodzi ?

lepiej wyglusz dobrze drzwi i z przodu zapodaj porzadne glosniki i dobrego wzmaka niz masz kupywac na tyl glosniki bez wzmaka

;) sam widzę udzieliłeś pierwszorzędnej i co najważniejsze fachowej, precyzyjnej wypowiedzi .................... :bicie:

ppm702
19-11-07, 18:38
albo będzie koniec wzajemnych wycieczek, albo zaraz Wam obu przedłużę czerwoną kreskę pod avatarem... :/

Raveland
19-11-07, 19:30
jaka czerwona kreske przeciez ja zadnej nie mam :d
poprostu chcialem pomoc koledze i wyprostowalem prae niescislych faktow
ale widze ze za pomoc dostaje sie bana
wyprostowal bym jeszcze co nieco ale wole sie nie udzielac i nikomu nie pomagac
tak bedzie najlepiej panie ppm702 prawda ??

ppm702
21-11-07, 02:48
prostować nalezy, ale Wasza dyskusja idzie w kierunku wzajemnych wycieczek. A takie są tutaj niedozwolone. Merytoryczna dyskysja jak najbardziej wskazana Panie Raveland ;)

Raveland
22-11-07, 16:20
Na poczatku napisze ze tylko staralem sie sprostowac odpowiedze kolegi ktory nie napisal nic co moglo by pomoc a tylko wprowadzic potencjalnego kupujacego w blad(wypowiedz typu glosniki mocniejsze od wzmaka kilkakrotnie- a pozniej pojawiaja sie posty typu czemu mi charcza glosniki).
Nie wiem panie ppm702 czy zauwazyles ale ja tylko probowalem pomoc a to uzytkownik skolopendra daje wyklad co to on nie posiada a mi sie dostaje za niego.
I chcialem zaznaczyc w tym miejscu ze do wychwalania na tym forum jest specjalny dzial.

jakub005
27-11-07, 20:10
a mogli byście podać jakieś parametry? :agent: