Zobacz pełną wersję : konkretnie jaki sub z tych poniżej??
witam. mam zamiar kupić jednego z subów poniżej. Jeden z nich jest oryginalnie zrobiony przez jbl, dwa pozostałe to głośniki w skrzynkach do nich dedykowanych niby... chodzi mi o głęboki czysty bass.... czekam na opinie. I proszę nie pisać że było bo porównania tych 3 skrzynek nigdzie nie znalazłem...
http://allegro.pl/item267962821_skrzynka_lanzar_max_pro_800w_rms_bcm _.html
http://allegro.pl/item266551646_jbl_gto_1260_br_1000w_mega_bonus_wys yl_gratis.html
http://allegro.pl/item267194559_jbl_gt5_12_compression_subwoofercisn ieniowy_1100w.html
skolopendra
17-11-07, 18:42
ciężko coś określić po wyglądzie,samej cenie czy parametrach
.....................tak naprawdę głośników trzeba posłuchać w zestawie z bardzo dobrym wzmacniaczem, i nie być głuchym
............a wtedy sukces murowany :)
JBL gra jak kupa supermarketowa. Lanzar byłby ok, ale skrzynka 18mm grubości to takie minimum. Ale z tych trzech zdecydowanie żadne JBL !!
A więc kolego ja bym osobiście wziął JBL, ponieważ o Lanzarze nie słyszałem, dlatego też nie będę się dużo wypowiadał na ten temat, lecz po parametrach mogę stwierdzić, że jest to jakiś głupi chwyt marketingowy, jak w dawniejszych czasach jamniki co mieli 1000wat na głośnik... :d Co do JBL, te głośniki są zwykle stworzone do basu, więc myślę, że tak źle by nie było, a nawet całkiem przyjemnie ;) Seria GTO, na pewnie nie jest kupą jak tu kolega powyżej napisał, przed wczoraj widziałem dokładnie ten głośniczek w "media" i z wyglądu naprawdę bardzo ładnie się prezentuje, lecz jak na te gabaryty jest nieco przymały... ;) Chodź osobiście uważam że powinien Ci w zupełności wystarczyć, drugi subek ma za to wielką i ogromną zaletę jest ciśnieniowy bez bass reflexu, to już akurat zależy od gustu, ponieważ ten subek nie będzie przedłużał basu tylko na okrągło utrzymywał równomierny rytm i czysty bit, zaś tamten będzie się głęboko zagłębiał.. ;) Kwestia gustu... Najlepiej jest posłuchać na własne uszy, lecz jeżeli nie masz takiej możliwości to ja bym osobiście proponował tą ciśnieniówke ;)
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu ;)
Unistar
Każde JBL jest kupą. Chociaż może to ja się nie znam, więc nie będę podejmował polemiki. W końcu jak się gra to się gra wyglądem, a właściwie dudni po supermarketowemu... :aloha:
ppm702,
troszke sie rozszalałes stwierdzeniem ze "kazde JBL jest kupą". a W12GTI tez? moze inaczej... JBL ma kiepski cena/jakosc ratio.
Unistar,
nie pisz jak nie wiesz o czym piszesz.
pita1983,
ten lanzar nie ma 800W. to sciema. JBLe sa srednie jak za ta kase.
moze zanim rzucisz sie na te skrzynie napisz jaka moca dysponujesz. czy jestes w stanie nakarmic te suby.
słyszałem już nie jednego JBLa, w tym W12GTI pod Orionem. Owszem, generalnie łupie to, ale do prawdziwego grania temu sprzętowi daleko. Co prawda wyższe modele są mniej natarczywe i bardziej "prawdziwe" w graniu, ale za te pieniądze można swobodnie kupić JL'a albo ewentualnie Polk'a. A to już inna półka klasows
moze zanim rzucisz sie na te skrzynie napisz jaka moca dysponujesz. czy jestes w stanie nakarmic te suby.
mam dwa wzmaki: mac audio z 2100, niby 200w rms w mostku, ten drugi to Spectron spa 4100, 4 kanały, informacji na jego temat nie ma za dużo w sieci, na obudowie pisze 4x100, więc jak ma 100W rms w mostku to jest dobrze. Obecnie mam blaupunkta GTt 1200(tuba), 200w rms, ale to nie gra, kupa na maxa. A co do lanzara do na "elektrodzie" same pochwały słychać... Jeszcze jedną ważną dla mnie rzeczą są wymiary skrzyni bo mam HB i maxymalna jego wysokość to 35cm żeby mi wszedł do bagażnika bez większych ingerencji w półkę.
w takim razie pod ktory z tych wzmacniaczy chcesz podłaczyc suba? bo ja tu nie widze żadnego ktory by sie nadawał do ktoregokolwiek z tych głosnikow.
z takimi mocami to conajwyzej jakiegos Magnata Xpress 10 mozesz zapodac. ewentualnie JL Audio 10W0
ppm702,
troszke sie rozszalałes stwierdzeniem ze "kazde JBL jest kupą". a W12GTI tez? moze inaczej... JBL ma kiepski cena/jakosc ratio.
Unistar,
nie pisz jak nie wiesz o czym piszesz.
pita1983,
ten lanzar nie ma 800W. to sciema. JBLe sa srednie jak za ta kase.
Nie ma co sie oszukiwac ale JBL nie robi dobrych subow a wersja GTI to naprawde KUPA !! lub jak kto woli ma bardzo fatalny stosunek ceny do jakosci
ten lanzar napewno nie ma tyle mocy co podaja na aukcji, nie wiem jak nowa seria MAX PRO ale stara byla wypasiona a dokladnie MAX12 bo to dzieki mnie wlasnie na elektrodzie stal sie taki slawny
ale tylko seira MAX12 bo MAX10 byly zbyt ciche natomiast MAX15 rozklejaly sie i byly drogie
Tak wogle co do wyboru to nie kupuj zadnego z tych JBL-ow lepiej kupic sobie lepszy w tej cenie i samemu zaprojektoawac obudowe a gwarantuje CI ze jakosc bedzie lepsza.
Na poczatku to musisz sprecyzowac jakiej muzy sluchasz wolna szybka czy mieszana, druga rzecz to mocniejszy piec do suba bo tym co masz to mozesz glosniki w drzwiach zasilic a nie suba.
mozesz sie rozejrzec za carpowerem uzywka 1502 lub nowka albo jeszcze lepiej sinuslive 1500sla.
nie wiem jak nowa seria MAX PRO ale stara byla wypasiona a dokladnie MAX12
piszą żę max pro to następca max12 niby mocniejszy i lepiej wykonany. Co do muzyki jakiej słucham to electro house.... głęboki czysty bas mile widziany... a co lanzara to na youtube są filmiki z subwooferami na tym głośniku, skok i praca membrany jest niesamowita.... chociaż go na żywo nie slyszałem.... po zawodzie na blaupunkcie mam uraz do gotowych konstrukcji, nie ukrywam że max jaki chce wydać na subwoofer to 400.... jeśli chodzi o konstrukcje własną skrzyni... to po pierwsze nie mam czasu.... a jak zrobic byle jak i sto razy rozkręcać i uszczelniać skrzynię to dziękuje.
Co do wzmacniaczy to jest też opcja sprzedazy tych dwóch co mam rozejrzeniem się za jednym mocniejszym...
jeszcze jeden ważny aspekt... na tego lanzara w skrzyni toczy się aukcja... jest okazja kupic za dobre pieniądze... :afro:
na Twoim miejscu spróbowałbym lanzara i po sprzedaniu wzmaków poleciłbym U-dimension RM-V41.
nie wiem jak nowy max ale stary sie idealnei sprawowal w elecro house chociaz zzejscia niskiego nie mial ale za to byl piekielnie szybki i glosny
zakladam ze nowy powinnien byc lepszy a tym babrdziej ze qts wskazuje na obudowe zamknieta do tego suba wiec napewno nie bedzie opoznien
jezeeli chcesz naprawde dobry glosnik w niskiej cenie ktory zchodzi naprawde nisko o jakoscia dzwieku bije glosniki nawet z polki do 1500zyli to kupuj ravemaster bsw-II 18
tylko nie wiem czy to w zabce upchasz...
jezeeli chcesz naprawde dobry glosnik w niskiej cenie ktory zchodzi naprawde nisko o jakoscia dzwieku bije glosniki nawet z polki do 1500zyli to kupuj ravemaster bsw-II 18
tylko nie wiem czy to w zabce upchasz...
oj nie upcham... musiałbym się pokusić o zabudowę całego bagażnika.
To chyba zostane przy lanzarze... a przed zmianą wzmaków najpierw sprawdzę jak to gra na tym co mam... chyba ze trafi się coś w dobrej cenie...