Zobacz pełną wersję : demontaż deski rozdzielczej
kamil10761
17-02-13, 16:51
witam noszę się z zamiarem rozebrania deski rozdzielczej ponieważ mam bardzo słaby nawiew na przednią szybę. O ile do wnętrza na nogi itd. nawiew dobrze dmucha to na przednią szybę tragedia, nie wiem czy ustami już bym mocniej nie nadmuchał. Dlatego też chcialem się dostać do rozdzielacza nawiewu lub samego podszybia by sprawdzić czy nie jest zatkany, dodam że cięgno od przełączania stref nawiewu działa normalnie, nawet próbowałem dopchnąć je troche ręką w kierunku który odpowiada za nawiew na szybę i nie idzie już dalej więc będe musiał rozbierać wszystko żeby się tam dostać. ma ktos może jakiś manual do rozbiurki?
A filtr to kolega zmieniał kabinowy? Nie wali konikiem jak dmucha?
kamil10761
17-02-13, 18:39
kolego zmieniałem, druga sprawa jakby filtr był zarąbany to chyba wszedzie by słabo dmuchało a mi słabo dmucha tylko na przednia szybe
Nie wali konikiem jak dmucha?
no nieżle:p
a propos tematu, Sprawdzałeś jaki jest nawiew na szybę po wyjęciu filtra?
kamil10761
18-02-13, 11:03
po wyjęciu nie sprawdzałem, aczkolwiek nie omieszkam najpierw sprawdzić choć podejrzewam że coś będzie z łopatkami, jak miałem golfa 3 to miałem podobną sytuaje i okazało się że w środku jedna z łopatek właśnie ta co blokowała nawiew na inne i kierowała powietrze na przednią szybę miała przebicie
Witam mam ten sam problem, sprawdzalem bez filtra i roznicy nie ma. Plus u mnie dochodzi prawy nawiewdajacy strumien powietrza na szybe pasazera(nie mam na myśli tego który mozna regulować)
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
kamil10761
19-02-13, 15:38
no nic trzeba bedzie w weekend sie zabrać za wybebeszanie
Jak bedziesz demontowal deske to zrob fotoinstrukcje:-P
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Jak bedziesz demontowal deske to zrob fotoinstrukcje:-P
roboty jest od zaje...,więc fotorelacja byłaby jedną z największych na forum
Również jestem za fotorelacja jak to nie jakiś mega problem :cool:
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Mniej niż godzinka i deska jest na zewnątrz :)
no nic trzeba bedzie w weekend sie zabrać za wybebeszanie
fajnie, jakbyś porobił jakieś fotki pogladowe dla potomnych.