Zobacz pełną wersję : Jaki olej do skrzyni
Witam ponownie mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów civic 1,4si 90 koni 99rok i gdzie kupić i jaka cena w serwisie,ile wchodzi go w skrzynie manualna
MTF 3, wchodzi chyba 900ml. Na giełdzie sckpl możesz kupić.
Gdzieś czytałem że musi byc orginał hondy bo inaczej padnie prawda to
Gdzieś czytałem że musi byc orginał hondy bo inaczej padnie prawda to
Nieprawda :)
Czy jak bym podała wam nr vin to byscie mi powiedzeli jaki to model bo jest tego sporo a ja nie wiem co mam
Mtf-3 ewentualnie od biedy mozesz wlac silnikowy 10w-40
skolopendra
17-02-13, 20:30
Mtf-3 ewentualnie od biedy mozesz wlac silnikowy 10w-40
to tylko czasowe rozwiązanie
leje sie mtf-a i zapomina że ma się skrzynie :)
2 litry wchodzi, a nie 900 ml
Panowie, w którym miejscu pod maska jest wlew oleju do skrzyni? Chciałem sobie sprawdzić bo mi cieżko biegi wchodza.
Z boku na skrzyni za prawym przegubem wewnętrznym masz wlew/przelew oleju.
Sprawdź też czy układ hydrauliczny sprzęgła jest odpowietrzony, ma odpowiedni stan płynu w zbiorniczku, czy nie ma wycieków z pompki i wysprzęglika, czy wysprzęglik pracuje.
Potem możesz jeszcze zdjąć plastik z mieszkiem na tunelu i zalać gęstym olejem kulkę drążka zmiany biegów.
To chyba tyle co możesz zrobić oprócz wymiany oleju na MTF, w celu poprawy wbijania biegów.
mozesz wlac przez czujnik od wstecznego :) wchodzi niecale 2 litry
zdjąć plastik z mieszkiem na tunelu i zalać gęstym olejem kulkę drążka zmiany biegów
I szczerze polecam ten punkt, bo nie jeden się zdziwi po wymianie oleju, że nadal ciężko chodzi ;)
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?86315-Wymiana-oleju-w-skrzyni-bieg%F3w-wi%EAkszo%B6%E6-Civic
tu masz ładnie pokazane