Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic ej9 3d brak elektryki lusterek i szyb poprowadzenie elektryki

Adamxdrift
16-02-13, 19:06
witam

Zabralem sie za montaz elektrycznych szyb i lusterek w civic ej9 gdzie fabrycznie sa korbki
kupilem na forum kompletny swap od eletrycznych szyb z ek3

wiazka prawa lewa drzwi ,boczki drzwi przelaczniki szyb modul elektrycznych szyb i podnosniki
brakuje wiazki ktora jest polaczeniem obu wiazek w calą elektryke i podlaczona pod skrzynke bezpiecznikow.
tzw wiazka kabinowa

moje pytanie jest nastepujace jakis schemat podlaczenia tego,lub jaka wiazke mam kupic na allegro sa tylko te silnikowe czy one zawieraja te wtyczki od szyb elektrycznych i lusterek?

z gory dzieki za pomoc

Feniks333
17-02-13, 11:19
Nie wiem czy kupisz taką wiązkę, ale może.
Ściągnij sobie manual (link jest na forum) tam masz schematy podłączenia szyb i lusterek.
Ja u siebie wiązkę szyb od skrzynki bezpieczników do drzwi kładłem sam. Nie pamiętam dokładnie, ale tam były chyba w sumie trzy kable.

Adamxdrift
19-02-13, 20:19
mógl byc zrobic zdjecie i podlaczales pod modul szyb?

ogro
24-03-13, 15:26
Witam jak ogarniesz temat tych szybek to napisz gdzie trzeba wpiąc i jak wyglada ten przekaznik co idzie do skrzynki bezpieczników. Tez kupiłem swapa ale tego tam nie miałem.

Karuzel
24-03-13, 16:34
ja sobie poradzilem w inny sposob z elektryka szyb :) potrzebna mi byla jedynie wiazka ta w drzwiach aby byly tylko kostki do przelacznikow i silniczkow. Potrzebnych jest 5 przewodow i sa 2 sposoby na ich podlaczenie:
1. ciagniesz 5 przewodow do drzwi kierowcy z ktorych 2 to + i -, 3 przewody to + i 2 sterujace do drzwi kierowcy ktore trzeba przeciagnac :)
2. do drzwi kierowcy + i - i 2 przewody sterujace z drzwi kierowcy do pasazera i 3 przewod + tylko do drzwi pasazera :).

Adamxdrift
26-03-13, 22:29
kupilem cala wiazke od civica 1.4is temat do zamkniecia ;)