Zobacz pełną wersję : Czyżby wymiana głowicy ?:(
Witam wszystkich. Ostatnio dałem samochód do mechanika w celu wymiana uczelki pod głowicą, po rozłozeniu głowicy okazało się że mam dość mocno przytarte 2 panewki i podobno juz nic z nimi nie można zrobić. Mechanik który rpacował dość długo w salonie hondy itzna te silniki, powiedzial mi ze moge zostawic tak silnik ale dlugo nie pojezdze jak tego nie zrobie, a jezeli chce robic to nalezy kupic glowice z klwiatura nowa. Wiec tak ile taka glowica mniej wiecej kosztuje do silnika d15b2, czy moze lepiej swapowac na cos mocniejszego bo wyjda podobne koszty. I prosze o kontakt osoby ktore maja dostep do glowic. Pozdrawiam
skolopendra
15-11-07, 21:36
cos mocniejszego bo wyjda podobne koszty.
ja bym dał Z6 :) ..to nie majątek
Koszty na pewno nie wyjda podobne bo d15b2 to kosztuje grosze a za z6 z całym zestawem na mini mi to już pare groszy pęknie
a tak pozatym to można te panewki szlifować ale wyjdzie tyle co używana głowica od B2 lub nawet więcej
jezeli Cie stac to swapuj na cos mocniejszego a jak Ci zalezy na silniczku ktory masz to wymien co trzeba i tyle. Mam glowice po swoim D15B2 w ktorym wyszedl korbowod. Jak chcesz to moge Ci wyslac ta glowice, zalozysz, sprawdzisz sobie czy wszystko smiga i wtedy dogadamy sie co do ceny. Jestem elastyczny jesli chodzi o negocjacje ceny wiec napewno sie dogadamy ;) Jak cos to PW
A nie możesz poprostu panewek wymienic ?
uzywke głowice b2/b7 kupisz juz za 100zł
kupujac sprawdz jaki jest stan panewek + czasem mozna sie dowiedziec w jakim stanie jest glowica od kupujacego
ja bym kupil uzywke
pewłno tego jest...