Zobacz pełną wersję : Yokohama AVS na zime w UK ?
No wlasnie jak wiadomo w angli niezbyt czesto wystepuje snieg, ale opony wolalbym zmienic jako ze w ogumienie wielosezonowe niewierze wybot padl na zimowki Yoko AVS i teraz pytanie czy opony te beda sie dobrze spisywac w temperaturach od plus 5 do minus 10 gdyz takie tu w okresie zimowym wystepuja. Jak myslicie czy to dobry wybor ?
Hmm, ja myślę, że na angielskią zimę to spokojnie wystarczą letnie. Tam i tak jak spadnie 0,5 cm śniegu to co trzeci pojazd na drodze to piaskarka :D
IMO zbędny wydatek a jeżeli już to na zimę decydowałbym się na coś wielosezonowego niż na typowe zimówki.
sniegu jako tako niema wcale ale temperatury ... wszedzie mowia ze ponizej 6 stopni juz trzeba zmienic kapcie a gdy wracam z roboty o polnocy lub 4 rano jest juz skrobanie szyb i dosyc slisko na rondach itp ...
[ Dodano: Czw 15 Lis, 2007 ]
tylko ze z koncem lutego konczas sie mrozy i pytanie czy warto wydawa 250 funtow na 3 miesiace i czy ta jazda rzeczywiscie bedzie bezpieczniejsza ?
decydowałbym się na coś wielosezonowego niż na typowe zimówki.
o ile mi wiadomo to nie ma juz czegos takiego jak opona wielosezonowa.
Teraz tylko albo zimówka - albo letnia.
a co do tych Yoko to slyszalem ze sobie ją chwalą ziomky.
w angli sa caly czas dostepne opony wielosezonowe z powodu wlsnie ich klimatu. na wlasne oczy widzialem u kupla co wpadl autem na odwiedziny do polski takowe gumy
W Irlandii takie same sa temperatury i wszyscy jezdza na letnich. No, chyba ze chcesz byc WYJATKOWY! ;)
Zgadza sie, od 7C guma opon letnich twardnieje i staje sie mniej elastyczna.