Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie tylnej szyby

rbb
15-11-07, 12:33
Na wstępie zaznacze że uzyłem "szukaj". w civiku VI hb 3 scieżki nie grzeją. Mozna to jakoś naporawić samemu lub najlepiej kto to naprawia.

skolopendra
15-11-07, 13:09
Mozna to jakoś naporawić samemu
a sprawdziłeś czy napięcie dochodzi do ścieżek ?
jeśli tak to brak styku lub uszkodzona sama ścieżka.
jak nie, to szukaj od przełącznika na desce po zasilanie przekaźnika i sam przekaźnik

rafnexster
15-11-07, 14:08
Na wstępie zaznacze że uzyłem "szukaj". w civiku VI hb 3 scieżki nie grzej ą. Mozna to jakoś naporawić samemu lub najlepiej kto to naprawia. możesz naprawić to sam ale wymaga to małej cierpliwości ;) (akurat pracuje w autoszybach) :dalej: . Należy zaopatrzyć się w specjalną dwuskładnikową pastę z opiłkami srebra (instrukcja użycia widnieje na pudełku)( koszt takowej to około 30 zł.) w Łodzi. Służy ona do przyklejania CONEKTORÓW I NAPRAWY Ścieżek na szybach. Osobiście naprawiałem ogrzewanie na kilku szybach(tym środkiem) i wynik był jak najbardziej pozytywny :) . W mojej Hani też grzały mi tylko dwie ścieżki :( ( poprzednia właścicielka nalepiła jakiegoś zwierzaka na tylną szybę a potem zerwała go uszkadzając ścieżki ;)

[ Dodano: Czw 15 Lis, 2007 ]
ten środek nazywa się Elpox AX 15 http://www.klejenie.com.pl/?t=elektroprzewodzace