Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zmiana nagłosnienia Civic 3D Sport

rafalolwert
12-02-13, 14:18
Mam pytanie zmieniał ktoś nagłośnienie w civicu 3d moj model to ep2. Zastanawiam sie jakiej grubości moge włożyc głośniki w drzwi i czy można zamontowac dystanse jezeli grubsze glosniki nie beda miescic sie w drzwi. jaka może byc grubośc dystansu i czy to bedzie wchodzic w ten okragły otwór w boczku od wewnatrz?

iljash
13-02-13, 00:10
Rozbierz i zobacz , ogolnie dystans 2-3 cm na spokojnie , ogolnie dystans stosujesz po to i taki aby glosnik nie wszedl "za gleboko" ( np bezstresowe opuszczanie szyby ) i dla usztywnienia konstrukcji , wiec standardowy dystans o normalnej grubosci powinien dac rade. Moze sie tez okazac ze Twoj glosnik nie pasuje w fabryczne miejsce bo fabryczny otwor jest taki ani okragly ani owalny, takie niewiadomo co i np moj glosnik sie za choler e nie miescil - musialbym dac 5 cm dystans ( ale to niemozliwe ze wzgledu chociazby na tapicerke co zauwazyles ) wtedy trzeba poszerzac fabryczy otwor. Tyle ze nie musisz miec akurat jak ja , moje glosniki poprostu mialy takie duze kosze / magnesy jak zwal tak zwal i sie nie miescily w zaden sposob :)