Zobacz pełną wersję : Centralka fabryczna pilota 6g ek3
Witam serdecznie ;)
Jako że szukam i szukam stosownego tematu i nic, postanowiłem założyć stosowny wątek.
Chodzi o centralkę umieszczoną przy lusterku wstecznym, mianowicie, czy da się do niej dorobić stosownego pilota ?
Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
vnv_nation
12-02-13, 20:05
Centralke przy lusterku wstecznym?
Chyba koledze chodziło o odbiornik podczerwieni znajdujący się przy lusterku wstecznym. Ponoć da się zaprogramować pilot z innego auta (ten sam model pilota), ale na 100% nie jestem pewien.
Chyba koledze chodziło o odbiornik podczerwieni znajdujący się przy lusterku wstecznym. Ponoć da się zaprogramować pilot z innego auta (ten sam model pilota), ale na 100% nie jestem pewien.
O to dokładnie chodzi ;)
Ma ktoś może więcej info na ten temat ?
Ciężko coś o tym znaleźć,a szkoda, bo seryjna centralka się marnuje.
W serwisie mnie trochę wyprostowali : ponad 800 zł za ściągnięcie nowego pilota, ponad 600 zł za nową centralkę... ;P
ja kupilem pilota za 10zl i zaprogramowalem juz gdzies pisalem an forum o tym
Chętnie bym się o tym więcej dowiedział ;)
co i jak ?
Chętnie bym się o tym więcej dowiedział
co i jak ?
pilot musi byc z tego samego modelu
zaplon klikasz przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk ---- i juz powinny dzialac zamki
czyli pilota oryginalnego potrzebuję ?
http://allegro.pl/key-kluczyk-pilot-karta-honda-nowa-i2993167697.html
Czy ten pasuje ?
czyli pilota oryginalnego potrzebuję ?
tak
taki
http://img841.imageshack.us/img841/1102/21052008288.jpg
tylko ciężko będzie upolować ;)
nie banalnie prosto wchodzisz na allegro wpisujesz czesci civic czy np kierownica civic 96-.. byle co widziesz ze na fotce gosc ma calego civca na czesci np anglika po wypadku czy cos piszesz meila i gosc ci odpisuje wysylasz kase i gotowe
pilot musi byc z tego samego modelu
zaplon klikasz przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk
wylaczasz zaplon
zaplon przycisk ---- i juz powinny dzialac zamki
A powiedz mi, w ten sposób co się programuje? centralkę czy polota? Np, mam teraz jednego pilota i chcialbym miec zapasowego. Chcilabym wiedziec czy jak Twoim sposobem zaprogramuje nowego pilota to czy stary bedzie działał?
Jak na nowo synchronizujesz centralkę z pilotem to musisz mieć przy sobie wszystkie piloty i wykonywać programowanie wg instrukcji dla wszystkich pilotów. Czyli jak zaprogramujesz tylko ten nowy to stary nie będzie działał.
taki pilot był tylko w japończyku ?
A powiedz mi, w ten sposób co się programuje? centralkę czy polota? Np, mam teraz jednego pilota i chcialbym miec zapasowego. Chcilabym wiedziec czy jak Twoim sposobem zaprogramuje nowego pilota to czy stary bedzie działał?
jak zaprogramujesz nowego to stary nie bedzie dzialal
taki pilot był tylko w japończyku ?
tzn?
czy ten pilot był np. tylko w hb, czy może w coupe i sedanie również ?
zalezy od wersji wyp
ja pisalem do takich gosci
http://allegro.pl/honda-civic-1-4-97r-komplet-czesci-i2964130632.html
http://allegro.pl/honda-civic-96-00-lusterko-prawe-drzwi-blotnik-i2953728747.html
itdddd pisz w koncu trafisz
Dzięki ;)
To zaczynam polowanie ;P
Jak na nowo synchronizujesz centralkę z pilotem to musisz mieć przy sobie wszystkie piloty i wykonywać programowanie wg instrukcji dla wszystkich pilotów. Czyli jak zaprogramujesz tylko ten nowy to stary nie będzie działał.Czyli da radę zsynchronizować zarówno starego jak i nowego tak żeby oba działały? A jak wtenczas wykonać procedurę programowania?
Każdy kto ma to czarne coś przy lusterku i owierają sie wszystkie drzwi z zamka kierowcy może mieć otwieranie z pilota? kurde zawsze sie zastanawiałem co to do cholery jest :p
tylko bogatsze wersje to maja. w ek4 tez to mam, kumpel to samo. ale dosyc ciezki temat z dostaniem oryginalnego pilota na podczerwien wlasnie. ja zwatpilem i kupilem chinska centralke :( kiedys jak trafie taki pilocik to z pewnoscia kupie, bo co oem to oem :)