Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyplówa mi uszczelki

Orzel
12-02-13, 08:36
Witam,

Panowie i Panie :) Mam problem z uszczelkami pod miską olejową i deklem zaworowym.... Wymieniałem już je chyba z 4 razy i wytrzymują miesiąc.
2 Pierwsze razy robiłem to sam czyszcząc wszystko jak należy, odtłuszczając itd... składałem już nawet na Dirco + uszczelka (erling), później oddałem to do znajomego mechanika (zacząłem wątpić w siebie) i to samo....Uszczelki zawsze nowe
Micha i dekiel prosty (sprawdzane) o dziwo puszcza za każdym razem w innym miejscu. Przeważnie wytrzymują miesiąc tak do "kilku ostrzejszych przejażdżek"
Już chorobcia nie wiem co jest. Teraz lekko podcieka, ale jak dostanie autko po pedale gazu czuć ten olej który np. skapuje na tłumik.

Może Wy mi trochę podpowiecie bo zaczyna mnie już to delikatnie mówiąc Wkurzać.

Brylant1
12-02-13, 08:41
Odma drozna?

FaziRBK
12-02-13, 09:06
Dokładnie sprawdź czy w pokrywie zaworów masz drożną odmę oraz zmień to na uszczelkę oem + wymień sobie od razu uszczelki gniazd od świec.
Dziwi mnie tylko, że uszczelkę od miski Ci wybija. Rozumiem gdyby się tam lekko pociła. Ale, że wymieniałeś aż 4 razy,

karas
12-02-13, 10:19
jak uszczelki to tylko oem

airman
12-02-13, 11:18
Dobrze tez nie przeginać z siłą dokręcania(10Nm), aby nie odkształcać uszczelki. OEM na ma metalowe dystanse, które nieco przed tym zabezpieczają ale te zwykłe zamienniki łatwo spłaszczyć.

Jetson
12-02-13, 13:01
W dohc a9/z5 uszczelka pokrywy zaworow to nagminna przypadlosc. Rowniez uwazam ze orginalna OEM uszczelka plus nowe gumki dociskajace powinny zlikwidowac problem

Czechu
12-02-13, 18:31
jeżeli wywala na misce to może i odma dolna jest zapchana. spala ci olej? składałeś prawidłowo?

sebastanlec
13-02-13, 22:22
ja zakłądam zamienniki na dirco i nie ma problemu, dirco stosuje sie tylko tu gdzie są łuki, pokrywe zaworów nie dokrecisz za mocno bo sróbki mają ograniczniki dokrecenia no a uszczelke miski to trzeba z wyczuciem i tyle

Orzel
14-02-13, 15:36
Odmy drożne i składanie też prawidłowe (jak pisałem 2 razy ja i 2 razy mechanik to robił)
Spróbuje jeszcze założyć te oryginały OEM, może one dadzą radę

Saiti
14-02-13, 15:53
jak uszczelki to tylko oem

Zapewne się pomyliłeś i chciałeś napisać "jak wymieniać uszczelki to tylko o osoby, która to potrafi" ;)

markotny
14-02-13, 15:59
Uszczelka misy olejowej to tylo OEM, kiedyś zaryzykowałem z zamiennikiem. Wytrzymała 20km a ja byłem 3 dni bez auta bo tyle trwało czekanie aż serwis sprowadzi uszczelkę bo nie mieli na miejscu. na OEMie śmigam do dziś i nic sie nie dzieje.

sebastanlec
18-02-13, 23:20
naprawiam i modyfikuje hondy które jezdzą w rajdach, wyscigach, nie bawie sie w oryginały bo czas goni, zamawiam zamienniki tylko dobre i japonskie i nie ma zadnego problemu, miałem civica B16A2 który kreci sie 9200 i nic sie nie dzieje, moja do 8tys i tez nic