Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kody błędów.

sjuri
15-11-07, 00:43
Witam Wszystkich Klubowiczów!!
Potrzebuję znaleść informację na temat kodów błędów do Aerodecka z TDi.
Mam następujący problem z opdplaniem samochodu przy obecnych temperaturach powietrza.
W lecie palił bez problemu a teraz kicha trzeba chełtać i chełtać, a jak już odpali to miga od czasu do czasu kontrolka Check Engine jak się silnik nagrzeje to przestaje mrugać.
Wymieniłem świece żarowe i nic. Czy trzeba się z tym udać do serwisu czy może da się jakoś odczytać kody błędów i samemu je wykasoać - reset koputera.
Jak by ktoś mógł pomóc to bardzo bym prosił.
Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników HOND - te auta są najlepsze i zdania o nich nie zmienię.

Grzesiekxx88
15-11-07, 15:35
W dieslach jest tak że przy ok 200tys przebiegu trzeba zwiększyć ciśnienie wtrysku startowego, oznaką tego jest właśnie takie zjawisko że długo trzeba kręcić żeby odpalił :/

Poli77
15-11-07, 20:10
Odnosnie kodow bledow w dieslu poczytaj tu: http://www.roverki.pl/article.php?sid=420
Mysle, ze koledzy z Klubu Rovera chetnie uzycza wiedzy. Honda - Rover chyba celowo zamieszali w oznaczeniach silnikow i czesci - wychodzi jednak, ze 20T2N - to SDI (seria L).

saib
25-11-07, 17:05
Miałem to samo, kiedy rozpoczęły się przymrozki.
Pierwsza akcja - wymiana świec. Lepiej, ale dalej bez rewelacji.
Druga akcja - wymiana akumulatora - i tu była przyczyna chyba, bo teraz nawet przy sporym minusie rano pali za pierwszym kopem (obróci ze dwa razy i odpala). Dodam, że jeszcze w lecie paliła bez problemu zawsze.
Mam 2.0iTD ale 20T2R (86KM) w fastbacku 98.

matmario
26-11-07, 00:15
Może być jeszcze parę rzeczy np źle ustawiony kąt początku wtrysku. A w 20T2N czyli 105km częstą przyczyną takiego zachowania są kabelki przy pompie wtryskowej(tz tego ze mruga kontrolka CHECK).