Zobacz pełną wersję : Zmiana hamulcy z 240mm na 262mm.
Witam. Mam pytanko ponieważ przymierzam się do wymiany hamulcy z przodu. Obecnie mam 240 bez abs i mam zamiar założyć 262mm brembo z zaciskami ferodo i nie wiem za bardzo co ja mam wymienić. Mechanik mówił mi że tylko tarcze i klocki mam kupić i gitara ale czytam i czytam i co chwila wyczytuję co innego. Więc pytanko jak to jest z tą wymianą panowie... Co trzeba wymienić a co zostaje ?
Musisz mieć zaciski, tarcze, klocki (to wiadome). Do tego jeszcze całe zwrotnice od wersji 262mm.
Przydała by się też lepsza pompa. Sam mam u siebie 262 na starej pompie (słabszej) i szału nie ma.
Nie rozumiem, jak co chwila możesz wyczytywać coś innego, jak w głównym temacie o swapie hampli już wszystko zostało napisane kilkadziesiąt razy.
Nie rozumiem, jak co chwila możesz wyczytywać coś innego, jak w głównym temacie o swapie hampli już wszystko zostało napisane kilkadziesiąt razy.
Różne fora obczajam i takie zawirowanie już mam że huhu. Kurde to ogólnie lipa... Mam tarcze z klockami już kupione a brak siana na reszta, w takim razie heble muszą poczekać. Miałem nadzieję że wylecą te moje bo lipa straszna jest nowe tarcze i klocki przekulałem ok 4k km i nie hamuje :/
klakier dohc
11-02-13, 23:34
zwrotnice musisz miec z 262 pasuja z angielki 6gena a nawet z rovera 416 to czy beda z abs czy bez absu nie ma zaczenia najwyzej zostanie wolne miejsce na czujniki