PDA

Zobacz pełną wersję : Mokry dywanik pasazera

kocioll
14-11-07, 19:52
Witam, mam problem. nie bardzo wiem skad leje mi sie woda do srodka a dokladnie, caly czas mam mokry dywanik pod nogami pasazera gdy podnioslem zobaczylem kaluze :((
podloge sprawdzalem i mam zdrowa.Czy w podszybiu sa jakies kanaliki odprowadzajace wode, kture moga byc zapchane?? czy moze to raczej wina nie szczelnej szyby ?? moze mial ktos z was podobny problem?? POMOCY :)
dzieki.Pozdrawiam.

skolopendra
14-11-07, 19:57
pewnie dostała kiedyś strzała w prawy bok , i drzwi nie są zbytnio dopasowane do reszty

polewaj woda ,a druga osoba niech szuka :) od środka

kocioll
14-11-07, 20:03
hania jest cala :) nie bylo zadnego strzalu ( nie liczac ostatnio mojego w krawerznik:)) znam ten samochod od paru lat a problem z woda pojawil sie po wakacjach.

dymek
14-11-07, 22:02
Jest przewód od klimy (jeśli masz), sprawdź poziom płynu w chłodnicy (może nagrzewnica poszła??).

Pecado
15-11-07, 14:11
Mam u siebie identyczny objaw. wyczytałem gdzies (niestety nie pamietam gdzie) ze przyczyny mogą być conajmniej dwie:

1. Zapchane kanaliki odprowadzające wodę znajdujące sie pod plastikiem ponizej szyby (patrząc od zewnatrz)
2. Nieszczelne wklejenie szyby. Wyschnięty klej, który wpuszcza wodę.

Zdiagnozowałem, ze u mnie woda kapie spod schowka, w okolicach dmuchawy.

http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,9920.0.html

kocioll
15-11-07, 19:36
nNo to mamy identyczny problem :(wydaje mi sie ze to wina tych kanalikow. czytalem opisy z tego forum co tam masz link do niego. sprobuje z ta blacha i przeczyscic kanaliki. dzieki.

pszczoua
16-11-07, 16:43
ja mialem problem ktory polegal na naruszeniu rurki ktora oprowadza wode z podszybia przy zakladaniu anteny jedna wyszla z drugiego moze po stronie pasazera jest tak samo znajduje przy boku deski rozdzielczej info na PRIV

kocioll
26-11-07, 18:04
teraz pozostalo czekac :) zdemontowalem podszybie i okazalo sie ze po uszczelce pozostalo tylko wspomnienie :) cala sparciala. kanaliki odprowadzajace wode nie sa zapchane ale tak jak przeczytalem, zagiolem ta blache i przyslonilem kawalkiem cienkiej gumy, uszczelke sam zrobilem z paska troche grubszej. teraz powinno byc ok. dzieki.