Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Modyfikacja tylnych lamp na styl USDM problem z przeciwmgłowymi

bols86
10-02-13, 18:26
Siemanko,
zabrałem się dzisiaj za przeróbkę tylnych lamp na styl USDM. Wszystko wyszło super, poza podłączeniem tylnych świateł przeciwmgłowych. Problem polega na tym że za cholerę nie wiem w którym miejscu mają się znajdować diody prostownicze. Dwie diody połączyłem razem ze sobą ale nie wiem co dalej, gdzie muszą teraz iść te cholerne trzy nóżki?. Jedna z nich pewnie do kabla (czerwono żółty) od przeciwmgielnego a druga do światła STOP (zielono biały) a gdzie trzecia?.
http://images41.fotosik.pl/168/0bd769a6203a70e9.jpg
Dzięki wielkie z góry za pomoc!

markotny
11-02-13, 09:56
A patrzyłeś tutaj??

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?11987-Modyfikacja-lamp-tylnych-civic-coupe-6gen

bols86
11-02-13, 15:04
Tak, tak ale niestety nie mogę dojsc do porozumienia z tymi diodami echhh;)

klakier dohc
11-02-13, 16:43
tam gdzie wychodzi jeden kabel dajesz do zarowki a tam co masz dwa jeden pod stop a drugi pod przeciwmgielne i musi latac

bols86
12-02-13, 14:22
Dzięki Kolego ;)

Atardin
12-02-13, 19:03
No ja też mam problem z brakiem przeciwmgielnego u mnie. Lampy od HB. zrobione jest tak, że pozycja świeci góra dół. i jak wcisnę hamulec to również góra dół. Pomysł miałem taki żeby kabel przy dolnej oprawce (zielonobiały 21W) zewrzeć z przewodem od przeciwmgielnych. Efekt tego był taki, że po naciśnięciu hamulca lampy zapalały się i już tak zostawało, dodatkowo włączała sie lampka na przycisku od przeciwmgielnych (tak jakbym je włączył przyciskiem). Gdzie muszę połączyć się przewodem od przeciwmgielnych żeby działały? Czy konieczne jest zrezygnowanie z światła STOPu w dolnej części lampy?

Mathius4
12-02-13, 19:44
Diodę prostowniczą trzeba wstawić...

Atardin
12-02-13, 20:05
Ok. załóżmy przecinam kabel zielono biały od zarówki (tej od stopu i tej samej co chce żeby świecił przeciwmgielny) wlutowuje diodę prostowniczą pomiedzy, a kabel od przeciwmgielnych gdzie wlutowuje? po stronie żarówki czy przycisku (w sensie, do której nóżki od diody prostowniczej)
Sorry za moje lamerskie pytania, z prądem jakoś nigdy dobrze mi nie szło...

Chipsy2
13-02-13, 16:12
po 1 nie jedną a dwie diody a po drugie wstawiając diody pamiętajcie o zasadzie jej działania bo wstawiając ją odwrotnie nic to nie da