Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : woda skroplona pod dachem civic 5d 1999

bakajashi
09-02-13, 13:22
witam jak w temacie. jakies 2 tygogodnie temu zauwazyłem ze z przedniego prawego słupka zaczynaja spływac krople pierwsza mysl to szyba ktora jak w civicu bywa byla wymieniona rok temu. pojechałem w nastepnym tygodniu do szybiarzy bez zadnego problemu sie tym zajeli po probach zawolali mnie na warsztat pokazali ze nie leci ani szyba ani antena tylko ze cały dach jest pokryty skroplona woda. Koledzy co moze byc tego przyczyna ? jak temu zaradzic? z gory dzieki

jawasaki
09-02-13, 14:40
Skroplona woda to wilgoć - aczkolwiek - u mnie też kapało z prawego słupka - okazało się że pod tym plastikiem na dachu (co rozciąga się od przedniej do tylnej szyby - raz było kupę syfu przez co woda stała - i dwa że przy przednim kołku mocującym (ten plastik) jest niewielka szpara przy zgrzewie blach ( w fabryce się nie postarali i zaoszczędzili tej mazi - silikonu czy co to jest , i jak lakier pękł pomiędzy zgrzewem nic go nie uszczelniało - oczyściłem i dałem dosłownie kroplę silikonu do szyb. - problem znikł. Polecam tam zajrzeć.

bakajashi
09-02-13, 16:18
kolego a dokladnie ktory to jest plastik mozesz podesłac jakies zdjecia albo cos??

reXio
10-02-13, 13:26
Listwa dachowa. Zdjac, oczyscic, przesmarowac np. silikonem i git.

lako
10-02-13, 17:42
dokładnie jak wyżej, też miałem taki problem na jesieni uporałem się dzięki silikonowi :)