Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : lekko skręcona kierownica

arko_go
09-02-13, 12:28
witam!
Od jakiegoś czasu a właściwie od wymiany przed zimą kół na zimowe zauważyłem, że kierownica jest lekko skręcona w prawo.
Dziwne mi to że niby od wymiany kół. Auto niby jedzie prosto nie skręca.
Problem może być ze zbieżnością?

mafia35
09-02-13, 13:58
Dokładnie. Podjedź na stacje i niech ustawią na równo. Często się zdarza, że przy robieniu zbieżności słabo blokują kierownicę i tak to później wygląda...

karas
09-02-13, 14:03
kola wymieniales sam czy u wulkanizatora. Miale podobnie wulkanizator nie mogl zdjac kola z piasty i napier***ał młotkiem w kolo. Wkoncu kolo zeszlo a po zalozeniu zimówek kierke mialem lekko przerkrzywiona w prawo. Jedz na zbieznosc

Poll
09-02-13, 19:16
Ja miałem full geometrie zrobioną po wymienie amorków 4-ech i gówno. Lekko w prawo skręcona.
Mogą być źle ustawione drążki kier. po wymianie np.

anticorr
09-02-13, 23:48
Ja miałem full geometrie zrobioną po wymienie amorków 4-ech i gówno. Lekko w prawo skręcona.
A ja mam lekko w lewo przekręconą i wy*****e mam, byłem raz na geometrii niby super laserowej itp. i c**** mi zrobili, powiedziałem żeby oddali kasę i na szczęście się udało:) Teraz to już wbijam w to bo fura jedzie prosto jak po szynach z puszczoną kierą;)

Poll
10-02-13, 00:24
Zgadza sie. Ja jeszcze obstawiam cos zesrane w lewym wahaczu. Bo w zime skrzypialo, teraz cisza... Byc moze on ciagnie. Na gownianych amorkach po 180 tys jescze delphi jechal z prosta kiera : D