Zobacz pełną wersję : Pompa wspomagania czy coś innego?
jacushiokashi
08-02-13, 07:29
Witam
Problem pojawia się podczas przejazdu po dołkach oraz skręcania kierownicą - specyficzne dźwięki piszczącej gumy w prawym przednim kole. Później zaczęła mi piszczeć pompa wspomagania.
Kupiłem drugą pompę. Wsadziłem i działało ... 2 dni. Teraz znów piszczy prawe koło i powoli odzywa się pisk w pompie...
Ma ktoś pomysły co to może być?
Pozdrawiam
specyficzne dźwięki piszczącej gumy w prawym przednim kole sytuacja jest dość kiepsko opisana...
Jakiekolwiek piszczenie w okolicy koła niema nic wspólnego z układem wspomagania, więc wymiana pompy nie byłą wyjściem z problemu...
Piszczeć może pasek napędzający pompę, gdy np jest zużyty lub gdy jest nie odpowiednio napięty...
Ja bym sprawdził naciąg paska pompy wspomagania, oraz zawieszenie przedniego prawego koła, najlepiej aby ktoś wykonywał obroty kierownicą, a Ty z poziomu kanału mógł byś ocenić co tam dokładnie piszczy, może piszczeć sworzeń czy tuleja metalowo-gumowa typu silent block.
vnv_nation
08-02-13, 10:52
Witam
Problem pojawia się podczas przejazdu po dołkach oraz skręcania kierownicą - specyficzne dźwięki piszczącej gumy w prawym przednim kole. Później zaczęła mi piszczeć pompa wspomagania.
Kupiłem drugą pompę. Wsadziłem i działało ... 2 dni. Teraz znów piszczy prawe koło i powoli odzywa się pisk w pompie...
Ma ktoś pomysły co to może być?
Pozdrawiam
A napewno to pompa? Moze sworzen na wahaczu ci sie skonczyl? A to radze wymienic jak najszybciej zeby ci kolo bokiem nie stanelo..
sebastanlec
09-02-13, 01:04
mi tak piszczało piszczało az w koncu sworzen sie urwał dobrze ze przy ruszaniu wolnym, choc znam przypadek z vw ze tez cos w układzie kierowniczym piszczało, cudowali nie wiadomo co i okazało sie ze to maglownica, wymiana
a zbierzność kiedy robiłes?? może po prostu piszczy opona po zakrętach?? u mnie też piszczy i nosze sie na ustawianie zbierznosci no ale zima jest i sie nie chce