Zobacz pełną wersję : d15b7 slabe przyspieszenie na cieplym silniku ;((
derbisendar2000
07-02-13, 14:16
Witam mam problem z moim civicem na benzynie jak i na gazie otoz jak autko jest zimne to ładnie przyspiesza na kazdym biegu ale jak sie juz nagrzeje do temperatury roboczej to juz jest gorzej prawie wogole nie przyspieszza jak obroty dojda na kazdym biegu do 4 tys. to autko juz przyspiesza nawet ładnie co to moze byc? prosze o odpowiedzi
Na ciepłym motorze auto dostaje już gorące powietrze i słabnie. Jak chcesz mieć moc to zrób CAI, czyli dolot zimnego powietrza. Do tego odgrodzenie dolotu od komory. Po drugie to honda - życie właśnie o 4-5 tyś obrotów. Jak chcesz od 1500 to diesel.
jeśli uważasz że silnik nie pracuje tak jak powinien, to pewnie problemu z sterowaniem układu zasilania paliwem, może czujnik temp cieczy chłodzącej...
derbisendar2000
07-02-13, 15:50
ten czujnik sprawdzalem i jest dobry a moze czujnik temperatury zasysanego powietrrza?
wiem że jak jest odpięty zasysanego powietrza, to i tak działa na sztywnej mapie...
derbisendar2000
07-02-13, 17:34
to juz nie wiem co to moze byc wykrecilem ten czujnik i jego koniec byl poprostu stopiony nie mam pojecia dlaczego
ale czujnik temp powietrza nie może być spalony, bo tam nie dochodzi prąd... poza tym może być taka kuleczka na jego końcu to nic innego jak zdaje się jakiś rezystor...
derbisendar2000
07-02-13, 23:45
jest on opalony z zewnatrz jak by go ktos zapalniczka opalal i wystaja dwa druciki tylko, teraz mam dolot zaraz kolo silnika sprobuje zrobic pod zderzakiem moze to cos pomoze
sebastanlec
08-02-13, 21:05
zrób samodiagnostyke i zobaczymy a jak cos to mozna zrobic reseta i zobaczysz
derbisendar2000
11-02-13, 03:19
robilem samodiagnostyke i pokazuje czujnik zasysanego powietrza po kasowaniu bledu znowu po jakims czasie sie pojawia ten blad