PDA

Zobacz pełną wersję : Brak podciśnienia na drugiej przepustnicy.

hondzik
13-11-07, 18:08
Witam. Poza problemem ze spalaniem, mam jeszcze jeden...Dzisiaj wywaliłem blokadę drugiej przepustnicy i natknałem się na niemiłą niespodziankę...puściłem podciśnienie bezpośrednio z gaźnika na 2 przepustnicę, położyłem cegłę na gaz (jakieś 5000rpm) i ku mojemu zdziwieniu, nie było podciśnienia w przewodzie. Przewód oczywiście dobry. Jak to mozliwe, żeby nie było podciśnienia z gaźnika? Pozdrawiam.

skolopendra
13-11-07, 18:45
a jaki samochodem jeździsz chłopczyku :agent: ...............................

uzupełnij profil .............................. :zasady: . :zasady: .... :bicie:

Alchemiq
14-11-07, 08:37
troszku nie rozumiem...
która to wg ciebie druga przepustnica?
"puściłem podciśnienie bezpośrednio z gaźnika na 2 przepustnicę" - czy to oznacza, że zablokowałeś podciśneinie nr 3?

hondzik
14-11-07, 13:05
wężyk podciśnienia nr 3 w manualu należy przeciąć i zaślepić śrubami, w efekcie czego, podciśnienie idzie bezpośrednio z gaźnika, dlatego też połączyłem po prostu przewodem gaźnik z siłownikiem przepustnicy.

Alchemiq
14-11-07, 18:09
z wężykiem oki, też tak mam, ale cegły nie musiałem kłaść :d
gazowałem ręcznie, "ślimakiem" przy regulacji wolnych obrotów.. no i u mnie przepustnica się załączyła..

NFS
14-11-07, 18:31
hondzik

sciagnij sobie manuala do 92-95(na gorze tego działu jest temat) i poczytaj tam. Jak nie fersztejen po angielsku to ogarnij jakiegos wujka Johna zeby Ci poczytał do poduszki. tam jest opisana diagnostyka 2przepustnicy itd.

hondzik
17-11-07, 18:32
fersztejen...o to się nie martw...