Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne szorowanie, piszczenie w okolicy lewego koła z przodu

Marcel1
06-02-13, 20:28
Siemka. Jak w temacie. Podczas jazdy da się usłyszeć jakieś dziwne szorowanie połączone z piszczeniem z okolicy lewego koła. Myślałem na początku, że to pompa wspomagania już siada ale zauważyłem, że jak hamuje, to powoli te odgłosy ustają. Przez 60% jazdy jest cisza, przez 40% włącza się to piszczenie, potrafi się włączyć w każdym momencie, zwłaszcza kiedy silnik jest zimny i zaczynam jechać, wtedy prawie zawsze to się pojawia. Od razu można wykluczyć trącą osłonę tarczy o tarczę. Hamulce rozbierane, wszystko dobrze chodzi.

Brylant1
06-02-13, 21:33
Byc moze lozysko kola sie zaciera.

CRX1
07-02-13, 00:01
Sprawdż paski,naciąg ,stan.

ciemalek
07-02-13, 14:06
witam a jak podniesiesz to kolo do góry to nie ma zadnych luzów? , ja tez bym obstawiał łozysko , ewentualnie sprawdz czy przegub masz dobrze dokręcony , bo mógł się poluzowac a przez to i łozysko ma luz . oczywiscie to tylko moje sugestie poparte swoimi doswiadczeniami ;)
pozdrawiam,

djhubertusss
08-02-13, 19:23
witam podłącze się do tematu. Ja mam szorowanie, wycie z prawego koła już jakieś 2lata i wymieniłem łożysko i sprawdzałem 3 różne modele opon i dalej. co może być przyczyną?