PDA

Zobacz pełną wersję : Swap B16A2 w Hondzie Civic Hatchback 92 PROBLEM Z ODPALANIEM!!!

walus44
06-02-13, 11:37
Witam

kilka miesiecy temu zrobilem sobie swapa w mojej hondzie i wstawilem silnik b16a2..... odrazu po tym ma problem z tym silnikiem tzn.
bardzo ciezko odpala i swieci sie CHECK ENGINE, wedlug migania lampki check niby wychodzi blad numer 6 czyli cos z czujka temp wody (wiem ze nie wiele w tym silniku mozna sprawdzic z migania lampki, no ale mowie co wiem.

Silnik trzeba z 10-20 razy pokrecic/popompowac gaz zeby zaskoczyl i wtedy musze trzymac go na gazie zeby nie zgasl, ale jak sie juz nagrzeje to odpala bez problemu tylko trzyma obroty troche ponad 1000rpm.... jeszcze dodam ze pali tak za 10l na 100km mniej wiecej bo dawno nia nie jezdzilem...

wymieniona sonda lambda, silniczek krokowy....

jeszcze przy ruszaniu troche szarpie, trzeba wyczuc zeby przypalu ie bylo na ulicy =]

prosze bardzo o pomoc bo nie wiem co juz robic, moze ktos zna jakiegos mega dobrego i godnego polecenia elektromechanika w Szczecinie!!

z gory dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam

gruszkin
06-02-13, 11:45
skąd jesteś?

piotreek23
06-02-13, 11:51
A tak powiem czujnik temperatury wymieniłeś?? Bo to się może wszystko zgadzać, nie wyłącza ssania dlatego obroty są powyżej 1000 i pali dużo.

walus44
06-02-13, 12:12
skąd jesteś?

Szczecin

A tak powiem czujnik temperatury wymieniłeś?? Bo to się może wszystko zgadzać, nie wyłącza ssania dlatego obroty są powyżej 1000 i pali dużo.

wymienilem juz chyba 3 razy dla pewnosci bo kij go wie z tymi uzywanymi czesciami

jakis sposob jak go pomierzyc??

sebastanlec
06-02-13, 20:43
sa dokładnie 3 czujniki temp, 2 w głowicy i jeden w termostacie, fakt czujnik moze dawac sygnał zeby komp zmniejszył dawke bo powietrze jest sterowane innym urządzeniem pod przepustnica, ciekawy temat bo zeby nie wyłączał ssania to musi je włączyc a jakby włączył to by odpalał a tu jest inaczej, ja mysle ze własnie nie załancza ssania bo ciezko pali na zimnym a obroty wyższe hmm tu mozna poregulowac ale najpierw musisz pozbyc checka i dobiero mozemy dalej gadac, przy głowicy pod aparatem sa 2 czujnik temp, jeden na 2 piny a drugi na jeden pin, ten z 2 pinami jest podpiety do kompa ale nie pamietam do którego pinu, misiałbys sprawdzic bo moze przejscia nie ma, jak cos to odezwji sie jutro zebym nie zapomniał