Zobacz pełną wersję : Usunięcie tylnej kanapy
Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie w mojej ej9 usunąć tylną kanape i zrobić cały bagażnik na gładko. Może ktoś z was juz przerabiał ten temat w civicu 6 i może w jakiś sposób podpowiedziec jak to wszystko zgrać. Na necie znalazłem ten sam myk ale do civica 5 http://www.dallasimports.net/forums/index.php?showtopic=125089 Może komuś sie przyda.
A planujesz jakieś nagłośnienie czy jak? Czy tak po prostu? Bo ładnie to wygląda ale kanape usuwa się głównie po to aby odelżyć auto a prawda jest taka że te wszsytkie deski, maty i mocowania to wagowo pewnie wyjdą więcej niż oem kanapa.
Ogólnie nie tyle chodzi mi o wage co o wygląd, a co do nagłośnienia to chce w miejsce koła zapasowego coś dopasować.
Ogólnie nie tyle chodzi mi o wage co o wygląd, a co do nagłośnienia to chce w miejsce koła zapasowego coś dopasować.
jest sens usuwać możliwość zabrania ludzi z tyłu dla zrobienia plaskiego terenu, który wyglądem nie powala??
jest sens usuwać możliwość zabrania ludzi z tyłu dla zrobienia plaskiego terenu, który wyglądem nie powala??
właśnie też trochę tego nie rozumiem...jaki to ma sens? to takie widzimisię po prostu czy to ma jakiś konkretny cel?;)
to takie widzimisię po prostu czy to ma jakiś konkretny cel?
Ogólnie nie tyle chodzi mi o wage co o wygląd
jasno określone :cool:
Powiem, że wygląda to całkiem spoko :) ale biorąc pod uwagę tak jak przedmówcy napisali masę i brak możliwości zabrania pasażerów to trochę traci to sens.
samochód jest budowany dla 2 osób. Nawet jak była tylna kanapa to i tak podczas roku użytkowania tego auta nikt tam nie siedział. To jest typowe autko do zabawy, po za tym w miejsce tylniej kanapy wpadnie x bar. Z drugiej strony to są elementy które zawsze można wyciągnąc i wrócic do oryginału.
samochód jest budowany dla 2 osób. Nawet jak była tylna kanapa to i tak podczas roku użytkowania tego auta nikt tam nie siedział. To jest typowe autko do zabawy, po za tym w miejsce tylniej kanapy wpadnie x bar. Z drugiej strony to są elementy które zawsze można wyciągnąc i wrócic do oryginału.
jeżeli auto do zabawy to walczyć warto aby było czym lżejsze, a nie ładować niepotrzebny balast
Może słowo zabawa nie pasuje do tego co miałem na mysli. Bądz jak bądz tylna kanapa nie jest mi potrzebna a widziałem cos podobnego na żywo i mi sie spodobało, chodz było to w Civicu 5
w tej co robił mój kolega wygląda to tak. Jak dla mnie efekt fajny. Ale nie wszyscy muszą lubieć to samo. http://www.interior-car-design.pl/hondacivic.php
ja nie pisałem tego żeby się czepiać, krytykować czy coś bo to Twoje auto tylko po prostu dla mnie to jakoś super nie wygląda i po prostu nic nie daje ;) moje pierwsze skojarzenie to był polonez truck albo jakiś pick up:D nie wiem czemu ale tak było hehe :P tak samo nie lubię stickerbombów... rozumiem że ktoś wyrzuca wnętrze jak chce kg się pozbywać ale argument że auto jest robione dla dwóch osób po prostu do mnie nie przemawia skoro zostaje taka sama masa itd. Jeśli już to może pomyśl nad tym żeby zamiast tego dopasować jakiś materiał zamiast pchać te sklejki, hmm gdzieś kiedyś widziałem jak ktoś bardzo ładnie cały tył wyłożył wykładziną coś na kształt takiej jak jest na podłodze ale co to było, gdzie i jak zrobione to już nie podpowiem bo nie pamiętam....
ja nie pisałem tego żeby się czepiać, krytykować czy coś bo to Twoje auto tylko po prostu dla mnie to jakoś super nie wygląda i po prostu nic nie daje moje pierwsze skojarzenie to był polonez truck albo jakiś pick up nie wiem czemu ale tak było hehe :P tak samo nie lubię stickerbombów... rozumiem że ktoś wyrzuca wnętrze jak chce kg się pozbywać ale argument że auto jest robione dla dwóch osób po prostu do mnie nie przemawia skoro zostaje taka sama masa itd.
x2 może po za skojarzeniem z polonezem
jednak auto robisz pod siebie i najważniejsze aby Tobie się podobało
Tez tak widziałem, ale podoga ma duże nierówności i raczej bez płyty nie da rady tego zrobic bo efekt bedzie słaby.
ew. wykonanie z zywicy poszpachlowanie i pomalowanie zrobionego dokladnego odlewu. deski ci obciaza, sklejka za miekka. blacha poroniony pomysl :) lub tyl z eg6. albo ktos kto robi laminaty np Zoneart albo jero (tylko nie odpowiada na pw przynajmniej mi). moze oni cos pomoga.