Zobacz pełną wersję : dziwne stukanie w okolicy prawego tyłu
witam. dziś rano zaczęło mi coś dziwnie stukać w okolicy prawego tyłu co jest dość problematyczne i denerwujące. przestaje stukać gdy nacisnę chociaż troszkę na hamulec przez co wydaje mi się że może być jakiś problem z kołem lub właśnie hamulcami, ale się nie znam i dlatego proszę o pomoc was bo może to nic groźnego. a i mam jeszcze drugi problem gdyż czasem po przekręceniu kluczyka rozrusznik ani silnik nie reaguje, kontrolki się świecą ale nic więcej. muszę pogmerać tam kluczykiem więc wydaje mi się że to kostka stacyjki. z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
PS nie wiem czy to ważne ale samochód to Honda Civic VI 5d 1.4i 16V 66kW z 1996.
ze stacyjka to nie musi byc zwiazane moze juz sie rozrusznik konczy albo staje w martwym punkcie wystarczy na biedu go lekko pchnac i juz bedzie normalnie(ja tak mam ja stane na biegu na jakims wzniesieniu). ale moze ktos ma inna propozycje:D
Sprawdż czy masz dokręcone koło,jak jest ok ,to trzeba otworzyć hamulce i obejrzeć.Drugi Twój problem to może być wina kostki stacyjki,trzeba ją otworzyć ,sprawdzić styki ,oczyścic i przesmarować.Jeżeli dalej będzie problem ,sciągasz rozrusznik i regeneracja.
Trochę mało szczegółów ale sprawdź to:
ad. 1. może urwał się któryś z wieszaków wydechu i rura wali o wahacz.
ad. 2. podładuj akumulator
I jeszcze jedno: jest specjalny temat do przywitań :)
Jak Ci swieca lampki a nie zapala to chyba problem z immo. Ja tak miałem to docisnałem wszystkie kosteczki pod kierownica, przecyściłem kluczyk żeby syfu nie było i śmiga. Zawsze zapala teraz.