Zobacz pełną wersję : silnik
Witam dawno nei bylo mnie na komputerze a mianowice mam d15b2 jest zdrowy nie mam nic do tego silnika , posiadam kolek sportowy ,wiec chodzi mi o inny silnik mocniejszy i nie wiem ktory by pasowal bez przerubek duzych i np jakich?
zależy co myślisz pod pojęciem duża przeróbka.
każda zmiana silnika niestety u CB wiąże się z przejściem na MPFI. obczaj co i jak
Camellia Racing
03-02-13, 18:03
Siepek... Czytamy forum nie tylko oglądanie obrazków.
Wybierz silnik i go wsadź. Wybór jest szeroki a wkładając cały kompletny swap nie będzie nigdzie dużej przeróbki.
zależy co myślisz pod pojęciem duża przeróbka.
każda zmiana silnika niestety u CB wiąże się z przejściem na MPFI. obczaj co i jak
x2 mozna jeszcze pomyslec o mini, jesli Cie to zainteresuje, mozesz poczytac o tym na forum.
a instalacja? kolega Michu_POZ z forum podsunol mi mysl nad wtryskiem od d15b7 skrzyniom od nobilessa i lekkie kolo zamachowe , prosze o opisanie jak wyglada z tym wtryskiem bo jestem w tym ciemny
kupujesz kompletny zestaw mpfi z d15b7 i wkladasz do siebie. nie musi byc z b7 bo wiele innych silnikow na pelny wtrysk, ale najpopularniejszy swap jest wlasnie z niego
DOBRZE MAM KUPIONY TAK zalozmy , i co musze zrobic dalej zeby to wlozyc koszt tego i cos musze wywalic ze swojego
szukaj ... pełno tego na forum jest. czy to takie trudne ?!
Ja to polecałem skrzynie od noblessa ale z nobilesa tez może być niezła :) A co do mpfi to czego nie wiesz Siepek ? Wpisz w google magiczne "mpfi civic" i zacznij czytać tak jak już Ci pisałem :)
niech tu jaki mod wskoczy i zrobi close :D bedzie mniej niepotrzebnych tematow :d
rozumiem wszystko spoko dzieki :D
Michalll_1991
05-02-13, 02:04
e tam, mpfi bezsens imo, albo minime albo swap np d16z6 czy pochodne...
minime:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?6930-Wszystko-o-mini-me
to prosze wymience co potrzeba dokladnie wszystko mozecie wypisac pozdrawiam:D
chęci, to po pierwsze. nawet do szukania