Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : listwa wtryskowa

Piortek_690
02-02-13, 21:08
Panowie mam do wymiany listwę wtryskową i teraz szukam bardzo dobre i bardzo taniej :)
czy taka jest godna uwagi? ->http://allegro.pl/listwa-magic-jet-4-cyl-wtryskiwacze-nowy-model-i2981241408.html

bunkerites
03-02-13, 09:24
Nie kupuj tego badziewia!.Chyba ze oszczedzasz i auto idzie do zyda za pol roku, Ostatnio wymienilem ta listwe na hana,jesli chcesz to moja ci sprzedam za 50 zl,jeden wtrysk jest do regeneracji badz wymiany...

probestic
03-02-13, 09:26
To już o wiele lepiej wybrać OMVL reg fast do tej kwoty 200 ... Mogę polecić, dobrze w Hance śmigają.

ma1ster
03-02-13, 10:37
te wtryskiwacze są dość dobre tylko mają problemy z cewkami które nie wiadomo dlaczego czasami sie przepalają, kiedyś były wadliwe serie tych wtryskiwaczy teraz już to poprawiono... ja natomiast proponuję do 200zł AC W-01, która jest ładowana od góry tak jak hana czy keihin, mimo że na taką nie wygląda.

Nie kupuj czasami OMVL RegFast bo ta listwa ma kiepską termikę z racji, że jest plastikowa, a w hondach pod maską jest dość gorąco, w tej listwie znacząco sie zmienia wydajność w zależności od temperatury... poza tym jest to listwa ładowana od dołu, czyli można by nazwać że jest to elektrozawór, a nie wtryskiwacz...

Piortek_690
03-02-13, 14:53
http://allegro.pl/y48-listwa-wtryskowa-ac-stag-w01-4-cylindrowa-2ohm-i2970071148.html czyli polecacie ta?

ma1ster
03-02-13, 16:46
ja polecam, nic lepszego w tych pieniądzach nie dostaniesz, nawet gratis masz drugi komplet dysz jak byś zastosował za duże średnice na pierwszy raz...

kowal162
04-02-13, 10:57
magic jet sa szybsze a regi niby trawalsze , moj kolega ma mj w haccordzie cg6 i po 3 latach zerow rozjazdów i problemów z nimi:) Regi ma i sa za wolne do hondy , chyba ze masz staga to jescze sie jakos to w miare na tym ogarnie.

bunkerites
04-02-13, 16:12
dolozyc kase i kupic solidne wtryski :)

Piortek_690
04-02-13, 22:37
czyli jakie?

kowal162
05-02-13, 09:26
np Hana:)

MarcinC2
05-02-13, 11:04
..albo Barracuda. I dobry filtr FL.

bunkerites
05-02-13, 15:17
Hana i Barracuda sa bardzo dobre,więc lepiej dolożyć więcej pieniażków i cieszyć sie dobrymi wtryskami.

ma1ster
05-02-13, 17:53
heheh, co ma filtr fazy lotnej do dawkowanie paliwa, bo nie wiem :D:D:D

MarcinC2
06-02-13, 11:03
Ano tyle że precyzyjne wtryski są, w przeciwieństwie do choćby takich Valteków, dość wrażliwe na zaolejenie wynikające z "jakości" naszego polskiego LPG i przy słabej filtracji FL będą po jakimś czasie się kleić.

ma1ster
06-02-13, 11:12
niestety przyjacielu... mazut powstały w węglowodorze typu propan-butan, nie jest w stanie osadzić się w filtrze fazy lotnej :(, czy to papierowy, czy polimerowy... choć byś dał 10 filtrów jeden za drugim, to i tak wtryskiwacze mogą się zakleić, tu bardziej ważna jest termika i szybkość przepływu czynnika, aby wytrącić czegoś co nazywa się mazut jak najmniej...

MarcinC2
06-02-13, 11:22
Po części się zgodzę, zaolejenia wtrysków zupełnie uniknąć się nie da ale można je opóźnić - taki filtr-odstojnik typu Czaja FL 02 sporo oleju wyłapie...

kowal162
08-02-13, 12:30
Kupic hane albo baraccude podobna kasa i do tego np filtr kme albo fl02 czaja i bedzie smigało idealnie i bezproblemowo.

mgasior10
25-02-13, 23:16
ja mam valeki przejechałem na nich ponad 50k km spała mi lpg ok 8-9 l/100 to chyba dobry wynik.... teraz mi chyba padają bo zaczeły głośniej działać i gaz czasem czuć to są chyba objawy ich począdku końca :( :D z tego co czytałem to sa jedne z gorszych ... ale mi się na nich dobrze jeździło są dosych tanie i znów się nad nimi zastanawiam... czy na innych są wieksze przebiegi?? ps czy samemu można je wymienić a później tylko pojechać na sprawdzenie na komputerze??

Piterson
26-02-13, 08:36
.. czy na innych są wieksze przebiegi??
matrix, zrobione 120tys( vectra) na jednych wtryskach, auto sprzedane i nowy właściciel dalej jeździ. Teraz w hondzie tez mam matrixy, zrobione już 110tys i jeszcze działają:)

probestic
01-03-13, 05:02
ja mam valeki przejechałem na nich ponad 50k km spała mi lpg ok 8-9 l/100 to chyba dobry wynik.... teraz mi chyba padają bo zaczeły głośniej działać i gaz czasem czuć to są chyba objawy ich począdku końca :( :D z tego co czytałem to sa jedne z gorszych ... ale mi się na nich dobrze jeździło są dosych tanie i znów się nad nimi zastanawiam... czy na innych są wieksze przebiegi?? ps czy samemu można je wymienić a później tylko pojechać na sprawdzenie na komputerze??

Przerabiałem valteki, magic jest ... i teraz jestem na OMVL reg fast. To jest najlepszy wybór w tym przedziale cenowym :) szczerze polecam !

ma1ster
01-03-13, 17:17
Przerabiałem valteki, magic jest ... i teraz jestem na OMVL reg fast. To jest najlepszy wybór w tym przedziale cenowym :) szczerze polecam !
OMVL jest dobry pod względem nie zaklejania się mazutem... natomiast jest to możliwie najgorsza listwa pod względem termiki... z racji że jest cała plastikowa zmienia się dawka paliwa w zależności od temperatury listwy... niech kogoś nie dziwi jak zaraz po przełączeniu na gaz coś nie równo idzie na wolnych obrotach przy tego typu listwie...

probestic
03-03-13, 10:11
Ale chwila chwila ... 40 tysięcy już mam na OMVLu i ani razu nie miałem problemów z przechodzeniem na gaz, szarpaniem, nierównymi obrotami. Wychodzę z założenia, że skoro u mnie jest ok, to czemu miałoby nie grać u innych ?
Samochód jeździ co dzień - zimą także, w każdych warunkach. Nawet przy mrozie -22 nie zauważyłem żadnego problemu w pracy silnika itp.

Co prawda mam filtr puszkowy matrixa, ale miałem go już przy valtekach i magicach, a tam działy się naprawdę niezłe jazdy - i dlatego przyrównując do OMVL, je polecam w stosunku cenowym i jakościowym.

kowal162
03-03-13, 10:51
OMVL u mnie jest za wolny , wczoraj zamontowałem HANA 2000 czerwone pojedyńczo montowane. Zero problemów i auto wkońcu działa jak na benzynce:) Niestety ale półsekwencja w d14 wymaga bardzo szybkich wtryskiwaczy , czasy na biegu jałowym są na poziomie 2.8ms do 2.6ms a to juz dyskfalifikuje np valtec, OMVL itp. Moim zdaniem nie ma sensu sie w takie wtryski pchac bo szkoda nerwów, ja na tym jezdziłem 1 rok czasu i szlak mnie trafiał .

probestic
03-03-13, 11:11
Nad wyższością Hana 2000 nie będziemy dyskutować, ale wyższość jest również cenowa.

Kolega mgasior10 wcześniej odnosił się do valteków i dlatego o takiej 'półce' cenowej piszemy.

ma1ster
03-03-13, 18:35
jest jedyne niepowtarzalne wyjście listwa za ok 200zł AC W01, masz nie drogi sprzęt a parametry i żywotność na poziomie hana czy keihn...

A ten cały OMVL reg fast to po prostu półka najgorsza, nie m tu co w ogóle prowadzić dyskusji na temat tej listwy, tak samo jak listwy valtec...