Zobacz pełną wersję : listwa wtryskowa
Piortek_690
02-02-13, 21:08
Panowie mam do wymiany listwę wtryskową i teraz szukam bardzo dobre i bardzo taniej :)
czy taka jest godna uwagi? ->http://allegro.pl/listwa-magic-jet-4-cyl-wtryskiwacze-nowy-model-i2981241408.html
bunkerites
03-02-13, 09:24
Nie kupuj tego badziewia!.Chyba ze oszczedzasz i auto idzie do zyda za pol roku, Ostatnio wymienilem ta listwe na hana,jesli chcesz to moja ci sprzedam za 50 zl,jeden wtrysk jest do regeneracji badz wymiany...
To już o wiele lepiej wybrać OMVL reg fast do tej kwoty 200 ... Mogę polecić, dobrze w Hance śmigają.
te wtryskiwacze są dość dobre tylko mają problemy z cewkami które nie wiadomo dlaczego czasami sie przepalają, kiedyś były wadliwe serie tych wtryskiwaczy teraz już to poprawiono... ja natomiast proponuję do 200zł AC W-01, która jest ładowana od góry tak jak hana czy keihin, mimo że na taką nie wygląda.
Nie kupuj czasami OMVL RegFast bo ta listwa ma kiepską termikę z racji, że jest plastikowa, a w hondach pod maską jest dość gorąco, w tej listwie znacząco sie zmienia wydajność w zależności od temperatury... poza tym jest to listwa ładowana od dołu, czyli można by nazwać że jest to elektrozawór, a nie wtryskiwacz...
Piortek_690
03-02-13, 14:53
http://allegro.pl/y48-listwa-wtryskowa-ac-stag-w01-4-cylindrowa-2ohm-i2970071148.html czyli polecacie ta?
ja polecam, nic lepszego w tych pieniądzach nie dostaniesz, nawet gratis masz drugi komplet dysz jak byś zastosował za duże średnice na pierwszy raz...
magic jet sa szybsze a regi niby trawalsze , moj kolega ma mj w haccordzie cg6 i po 3 latach zerow rozjazdów i problemów z nimi:) Regi ma i sa za wolne do hondy , chyba ze masz staga to jescze sie jakos to w miare na tym ogarnie.
bunkerites
04-02-13, 16:12
dolozyc kase i kupic solidne wtryski :)
Piortek_690
04-02-13, 22:37
czyli jakie?
..albo Barracuda. I dobry filtr FL.
bunkerites
05-02-13, 15:17
Hana i Barracuda sa bardzo dobre,więc lepiej dolożyć więcej pieniażków i cieszyć sie dobrymi wtryskami.
heheh, co ma filtr fazy lotnej do dawkowanie paliwa, bo nie wiem :D:D:D
Ano tyle że precyzyjne wtryski są, w przeciwieństwie do choćby takich Valteków, dość wrażliwe na zaolejenie wynikające z "jakości" naszego polskiego LPG i przy słabej filtracji FL będą po jakimś czasie się kleić.
niestety przyjacielu... mazut powstały w węglowodorze typu propan-butan, nie jest w stanie osadzić się w filtrze fazy lotnej :(, czy to papierowy, czy polimerowy... choć byś dał 10 filtrów jeden za drugim, to i tak wtryskiwacze mogą się zakleić, tu bardziej ważna jest termika i szybkość przepływu czynnika, aby wytrącić czegoś co nazywa się mazut jak najmniej...
Po części się zgodzę, zaolejenia wtrysków zupełnie uniknąć się nie da ale można je opóźnić - taki filtr-odstojnik typu Czaja FL 02 sporo oleju wyłapie...
Kupic hane albo baraccude podobna kasa i do tego np filtr kme albo fl02 czaja i bedzie smigało idealnie i bezproblemowo.
ja mam valeki przejechałem na nich ponad 50k km spała mi lpg ok 8-9 l/100 to chyba dobry wynik.... teraz mi chyba padają bo zaczeły głośniej działać i gaz czasem czuć to są chyba objawy ich począdku końca :( :D z tego co czytałem to sa jedne z gorszych ... ale mi się na nich dobrze jeździło są dosych tanie i znów się nad nimi zastanawiam... czy na innych są wieksze przebiegi?? ps czy samemu można je wymienić a później tylko pojechać na sprawdzenie na komputerze??
.. czy na innych są wieksze przebiegi??
matrix, zrobione 120tys( vectra) na jednych wtryskach, auto sprzedane i nowy właściciel dalej jeździ. Teraz w hondzie tez mam matrixy, zrobione już 110tys i jeszcze działają:)
ja mam valeki przejechałem na nich ponad 50k km spała mi lpg ok 8-9 l/100 to chyba dobry wynik.... teraz mi chyba padają bo zaczeły głośniej działać i gaz czasem czuć to są chyba objawy ich począdku końca :( :D z tego co czytałem to sa jedne z gorszych ... ale mi się na nich dobrze jeździło są dosych tanie i znów się nad nimi zastanawiam... czy na innych są wieksze przebiegi?? ps czy samemu można je wymienić a później tylko pojechać na sprawdzenie na komputerze??
Przerabiałem valteki, magic jest ... i teraz jestem na OMVL reg fast. To jest najlepszy wybór w tym przedziale cenowym :) szczerze polecam !
Przerabiałem valteki, magic jest ... i teraz jestem na OMVL reg fast. To jest najlepszy wybór w tym przedziale cenowym :) szczerze polecam !
OMVL jest dobry pod względem nie zaklejania się mazutem... natomiast jest to możliwie najgorsza listwa pod względem termiki... z racji że jest cała plastikowa zmienia się dawka paliwa w zależności od temperatury listwy... niech kogoś nie dziwi jak zaraz po przełączeniu na gaz coś nie równo idzie na wolnych obrotach przy tego typu listwie...
Ale chwila chwila ... 40 tysięcy już mam na OMVLu i ani razu nie miałem problemów z przechodzeniem na gaz, szarpaniem, nierównymi obrotami. Wychodzę z założenia, że skoro u mnie jest ok, to czemu miałoby nie grać u innych ?
Samochód jeździ co dzień - zimą także, w każdych warunkach. Nawet przy mrozie -22 nie zauważyłem żadnego problemu w pracy silnika itp.
Co prawda mam filtr puszkowy matrixa, ale miałem go już przy valtekach i magicach, a tam działy się naprawdę niezłe jazdy - i dlatego przyrównując do OMVL, je polecam w stosunku cenowym i jakościowym.
OMVL u mnie jest za wolny , wczoraj zamontowałem HANA 2000 czerwone pojedyńczo montowane. Zero problemów i auto wkońcu działa jak na benzynce:) Niestety ale półsekwencja w d14 wymaga bardzo szybkich wtryskiwaczy , czasy na biegu jałowym są na poziomie 2.8ms do 2.6ms a to juz dyskfalifikuje np valtec, OMVL itp. Moim zdaniem nie ma sensu sie w takie wtryski pchac bo szkoda nerwów, ja na tym jezdziłem 1 rok czasu i szlak mnie trafiał .
Nad wyższością Hana 2000 nie będziemy dyskutować, ale wyższość jest również cenowa.
Kolega mgasior10 wcześniej odnosił się do valteków i dlatego o takiej 'półce' cenowej piszemy.
jest jedyne niepowtarzalne wyjście listwa za ok 200zł AC W01, masz nie drogi sprzęt a parametry i żywotność na poziomie hana czy keihn...
A ten cały OMVL reg fast to po prostu półka najgorsza, nie m tu co w ogóle prowadzić dyskusji na temat tej listwy, tak samo jak listwy valtec...