PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki nalepiej KOncowy tlumik ?

Mytek
01-02-13, 21:55
witam.. mam zamiar wymienic seryjny koncowy tluMIK na taki ktory dobrze brzmi ale niezaglosno podczas dluzszej jazdy... macie jakies propozycje..? OCZYWISCIE NIEZADROGI.!

MadSkillz84
01-02-13, 22:48
No tak, dobry, pożadnie wykonany i tani...poszukaj w baśniach andersena.
Albo dobry i droższy, albo tani i do du*y.

Poll
01-02-13, 23:28
Dobrze buczący, niezagłośno. OEM look - 350 pln sam koniec, czyli do dospawania elementów - czyli kasa za materiał na łączenie ze środkiem + kasa dla tłumikarza, chyba, że masz MIGOMAT i pospawasz sobie kwasówke.
Dobry wydech, dzwięk serii, Polmoostrów - 160 zł za koniec już do montażu P&P na 2 śruby+ uszczelki 30 zł.

Ewentualnie tani taki:
http://imageshack.us/a/img12/1584/2663506043.jpg

http://www2.mes-coloriages-preferes.com/Images/Large/Famous-characters-Troll-face-Troll-face-me-gusta-44837.png

Mytek
01-02-13, 23:47
No tak. a wie ktos moze gdzie moge kupic kolektor + calkowity tlumik.! <przedni+srodkowy+koncowy> do hondy civic VI gen po lifcie.!

z kwasowki..!!!

MadSkillz84
01-02-13, 23:51
Wszędzie tylko nie proex :) saiti pozdrawiam oszuście:)
wydech miał byc dopasowany do modelu auta, niestety nie był, nie wspomnę o pospawaniu tego przez człowieka poleconego przez uzytkownki saiti.

850pln kompltny wydech pus 300 spawanie plus dojazd z siedlec do wawy = 1350 pln-ów w plecy.

Rudy_
01-02-13, 23:55
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?152377-t%B3umik-ko%F1cowy-wydech-katalizator

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator

tu jest wszytko na ten temat . szukaj czasami ;) tam też powinno być kto się tym zajmuję wiem tyle że (saiti,dealer,djhammer) ale moze ktoś jeszcze. pozdrawiam

Vincent
02-02-13, 18:37
Ja brałem proexa i nie mam zastrzeżeń.
Zarówno do wykonania jak i do ceny chociaż faktem jest że ja nie bralem z kwasu...

vipek
02-02-13, 18:42
Ja od saitiego brałem juz nie jednego proexa i zawsze wszystko bylo super

Wysyłane z mojego Sony Tablet S za pomocą Tapatalk 2

MadSkillz84
02-02-13, 19:30
U każdego specjalisty czasem cos pójdzie nie tak,tym, razem padło na mnie,wiec nie moge polecić,poza tym jak juz zgłosiłem ''nieprawidłowości'' to był naskok na mnie,oczywiscie byłem winien wszystkiemu, a niczemu osoby które wykonały wydech i osoby które poleciły specjaliste do pospawania.no ale jak juiz sie zapłaci to tak czasem bywa w chu*owych firmach.pozdrawiam

seiwek
21-03-13, 19:58
http://www.kadex-tlumiki.pl/1815,tlumik-ULTER-NM-142-28-koncowka-120-x-80
mam taki chyba od 5lat , ale niestety jego żywot dobiega końca :( Polecam ! Następcą bedzie tez ulter . Niestety połączenie koncówki ze srodkowym całkiem ruda zżarła i też do wymiany Moze ktos wie gdzie zdobyć kwasówkę odpowiednio wyprofilowaną ?

karas
22-03-13, 12:11
Jezeli chcesz tlumik ktory przezyje twoj samochod bierz cos z kwasówki od forumowych sprzedawców, jezeli potrzebujesz na szybko zamiennik serii w nieduzych$$ polecam tlumiki firmy asmet pasuja idaelnie pod seryjny uklad ( nic nie musisz cospawywac ucinac itp ). W moim 2 aucie taki tlumik mam juz 4 rok, zrobilem nim 70 tys km i nic sie z nim nie dzieje, natomiast nie polecam pluciennika bo po 3 latach wygladal jak ser szwajcarski ( chociaz nie wykluczone ze polepszyli jakosc swoich wyrobow bo konkurencja na rynku ukladow wydechowych jest spora )

nikog0
22-03-13, 16:05
Nie wiem czy opłaca się kupować jeden porządny, przynajmniej w moim osądzie. U siebie 4 lata temu zmieniłem końcowy na najzwyklejszy z allegro za sto kilka zł i wszystko bezproblemowo, pewnie dopiero za kilka lat znów będę zmieniał... Pewnie zaraz wielu się oburzy, ale wg mnie bez sensu jest pchać kase, kwasówki i inne do kilkunastoletnich samochodów. Pasja jednym, rozsądek drugim. Chyba że chce się zmienić dźwięk wydechu to inna sprawa.

MM63
22-03-13, 17:29
Nie wiem czy opłaca się kupować jeden porządny, przynajmniej w moim osądzie. U siebie 4 lata temu zmieniłem końcowy na najzwyklejszy z allegro za sto kilka zł i wszystko bezproblemowo, pewnie dopiero za kilka lat znów będę zmieniał... Pewnie zaraz wielu się oburzy, ale wg mnie bez sensu jest pchać kase, kwasówki i inne do kilkunastoletnich samochodów. Pasja jednym, rozsądek drugim. Chyba że chce się zmienić dźwięk wydechu to inna sprawa.

Kwasówka droższa, ale i trwalsza. Do tego ładniejsza. Ja bym powiedział, że warto.

karwal128
23-03-13, 14:35
Opłaca ci się kwasiaka do 1.4 wstawiać ?. Z kolkiem wydasz z 1500zł.

wrcsti
25-03-13, 14:07
Ja kupowałem ostatnio od saitiego końcowy i środkowy z kwasówki do tego w WWL strumienicę i wszystkie rurki(też kwasówka) i zapłaciłem z robocizną coś koło 800pln. Dźwięk super bo przy spokojnej jest jak OEM a jak depniesz ładnie buczy.

Krakus
06-06-13, 19:10
Po rozpatrzeniu różnych opinii zdecydowałem się na Asmeta, tylko jestem w szoku nt. różnic cenowych: oba tłumiki (końcowy i środkowy) mogę kupić za 310-450zł. Jak poznać oryginalny Asmet? Nie ma jakichś podrób na rynku?

karas
06-06-13, 20:44
mogę kupić za 310-450zł. Jak poznać oryginalny Asmet? Nie ma jakichś podrób na rynku

Ja niedawno kupowalem i za srodkowy do ek3 asmeta dalem niecale 180 pln . Podjedz np do intercarsu albo jakiegos sklepu z czesciami samochodowymi zamow i odbierz osobiscie. Raczej w sklepie podrobki Ci nie sprzedadza. Ceny mozesz sprawdzic na stronie ic w katalogu raczej w sklepach ceny nie odbiegaja od tych na stronie ic w niektorych sa troche nizsze.

Badman
07-06-13, 22:21
Ktoś wspomniał o końcowym Ultera - po 3 latach użytkowania uważam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto - ostatnio musiałem spawać końcówkę bo zardzewiała i odpadła, mocy nie odczułem ;) w ogólnym rozrachunku 500 plus spawanie 60 zł plus poprzedni montaż 60 zł więc 620 zł kosztowała mnie ta przyjemność. Środkowy z Ostrowa przez ten czas pozostał nienaruszony a kosztował o pięć razy taniej. Miałem nadzieję, że płacąc tyle pieniędzy za produkt - Ultera wytrzyma on chociaż z 5 lat bez łatania. Dźwięku z niego nie słychać sportowego - przynajmniej nie w środku samochodu więc frajdy z tego nie ma. Następnym razem zakupię zwykły tłumik końcowy bo Ulter nie spełnił moich oczekiwań.

MM63
07-06-13, 22:33
Hmmm... Zawsze wydawało mi się, że ulter nie robi lipy. Nieładnie.

karas
07-06-13, 23:17
Ktoś wspomniał o końcowym Ultera - po 3 latach użytkowania uważam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto - ostatnio musiałem spawać końcówkę bo zardzewiała i odpadła, mocy nie odczułem w ogólnym rozrachunku 500 plus spawanie 60 zł plus poprzedni montaż 60 zł więc 620 zł kosztowała mnie ta przyjemność. Środkowy z Ostrowa przez ten czas pozostał nienaruszony a kosztował o pięć razy taniej. Miałem nadzieję, że płacąc tyle pieniędzy za produkt - Ultera wytrzyma on chociaż z 5 lat bez łatania. Dźwięku z niego nie słychać sportowego - przynajmniej nie w środku samochodu więc frajdy z tego nie ma. Następnym razem zakupię zwykły tłumik końcowy bo Ulter nie spełnił moich oczekiwań.

Koncówka w tlumikach ulter jest ze stali nierdzewnej nawet pisza o tym na swojej stronie internetowej. http://new.ulter.com.pl/faq punkt nr 7 Napewno nie masz paragonu :) Zrobiłbym zdjecia i wyslał do firmy ulter i zagroził opisaniem sytuacji w gazetach motoryzacyjnych i mediach internetowych w koncu zostałeś oszukany - jak koncówka ze stali nierdzewnej moze zardzewiec... masakra

marwol
07-06-13, 23:37
Ja ultera mam 3ci rok. Nie rdzewieje.

Tapatalk