PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z silnikiem 1.3 benzyna + gaz

hondiarz
01-02-13, 20:49
Witam wszystkich Hondiarzy, dzisiaj zakupiłem swoją pierwszą Hondę w życiu jest to Civic z 93r. z silnikiem 1.3 benzyna + gaz.
Mam taki problem, gdy odpalam auto z rana na początku chodzi na bardzo wysokich obrotach, ale w miarę jak się silnik rozgrzeje to praca zaczyna się normować, ale delikatnie faluje na obrotach, natomiast jak przełączę na gaz to faluje to albo ma za wysokie obroty, albo za niskie, dodatkowo podczas jazdy dusi się na benzynie i na gazie.
Czy to może być wina świec?

slonik1992
01-02-13, 21:02
Miałem kiedyś podobnie :)

http://civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=reg_d13b2

hondiarz
01-02-13, 21:41
spróbuje, ale wątpię, żeby coś takiego pomogło, ponieważ dodatkowym problemem jest to, że jak obroty są za wysokie to dodaje gazu i spadają, ale znowu za nisko, więc myślę, że to nie kwestia regulacji, ale spróbuję, dzięki za poradę, może ktoś coś jeszcze doda, może na temat innych usterek?

kaczor662
09-02-13, 21:31
mi pomogło przyspieszenie zapłonu i na benzynie jedzie jak d15b2 , na gazie sprawdź czy nie masz za dużo powietrza bo ja miałem 2 dodatkowe dziurki w palniku ,wysokie obroty to ja też mam za wysokie po odpaleniu trzyma jakieś 2 tyś .Pod patelnią (filtrem powietrza) masz śrubkę spróbuj pokręcić w lewo lub w prawo.

remo_02
13-02-13, 19:02
gaz byl juz zalozony jak kupiles tak?ile ta instalacja w niej siedzi?