Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Opadanie wskazówki

Goldeq
01-02-13, 19:44
Witam. malowałem dziś wskazówki i delikatnie ruszyłem wskazówkę od paliwa po czym ja cofnalem delikatnie na swoje miejsce , wszystko pięknie ładnie zlozylem wszystko do kupy odpaliłem silnik wskazówka sie delikatnie podniosla , pojechałem zatankowałem to jeszcze wyzej sie podniosła ale jak zgaszę silnik to opada na sam dol a jak odpale to ponownie leci do góry ocb ?

Paputek
02-02-13, 08:41
no to chyba sie zjeba....... :( bo kazdy co maluje wsazowki mowi zeby na paliwo bardzo uwazac

thompson17
02-02-13, 11:26
te wskazówki w Vgenie do paliwa to wogóle sa uja warte :/

Goldeq
02-02-13, 22:08
no to chyba sie zjeba....... bo kazdy co maluje wsazowki mowi zeby na paliwo bardzo uwazac

uwazalem delikatnie ją dotknąlem tylko

ogro
03-02-13, 14:58
A jak je malowałeś.. Czytałem gdzieś na fotum ze jak za grubo farby nałożysz to takie coś się dzieje bo zmienia się waga wskazówek.. Dlatego najlepiej malować spayem a nie pędzelkiem.

thompson17
07-02-13, 19:43
Dlatego najlepiej malować spayem a nie pędzelkiem.
Dlatego najlepiej nie malowac wskazówek.

ja zje**łem chyba już ze 4 liczniki przy kombinacjach różnych... licznika nie powinno sie modzic stwierdzam po swoich doświadczeniach :D

PlushaQ
08-02-13, 00:54
Srali muchy, będzie wiosna… Co wy pitolicie z tym opadaniem wskazówki? Co Wam przeszkadza, że opada po wyłączeniu zapłonu? Mi przed malowaniem wskazówka opadała po wyłączeniu zapłonu, po malowaniu nadal opada. Wskazania też nie są złe, bo jak się*człowiek przyzwyczai, to można z tym żyć. Nawet gdzieś na forum był wątek, że rezerwa Vgena, to ok. 9l, więc jak wchodzi na czerwone pole, to znaczy że macie jeszcze jakieś 100km jazdy, sam wielokrotnie sprawdziłem przez okres ostatniego 1,5 roku.

Tak naprawdę to bujdą na kółkach jest to, w co wszyscy wierzą, że "nie zmieniać położenia wskazówek, bo się popsują". Jakbyście doczytali pierwotny temat o tym, to byście wiedzieli, że chodzi o ZDEJMOWANIE, a nie zamianę położenia wskazówek. Podstawowa wiedza z zakresu elektroniki i w zasadzie SAMO logiczne myślenie, pozwala dojść do tego, że poruszenie wskazówki wyżej/niżej nie ma żadnego zanczenia na wskazania po ponownym podłączeniu licznika do instalacji w aucie.

thompson17
08-02-13, 19:27
Noo ale ja prowadziłem grubsze mody :p zmiana wskazówek na takie z audi itd ;)