Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie w Civic VI gen.
Witam! Czy może ma ktoś fotki demontażu zespołu regulacji ogrzewanie w civic VI gen. Civic D14A8 z 1998 r.? Nie wiem dokładnie jak te linki wypiąć i skąd. Szukałem na forum ale jest opisane do innych modeli. Nie mam ogrzewania i jest problem. Jestem pewny na 99% że coś stał sie z jedną z linek odpowiadającą za regulację temperatury. Gdy przekręcam pokrętło to słyszę jakieś dziwne zgrzyty, terkotanie czy coś takiego, trudno mi to nazwać. Z góry dziękuję za pomoc!
Witam.
Jeśli chcesz zdemontować panel sterowania musisz odkręcic konsole środkową- kilka śróbek(ciężko się odkęcają te pod ręcznym), dwie śróbki znajdują się też pod włącznikiem awaryjnych i ogrzewania tylniej szyby. Jak juz to wszystko zdejmiesz i będziesz chciał wyciągnąć panel to najlepiej jest odpiąć linki- w tym celu zajrzyj w okolice nawiewu powietrza na nogi kierowcy, tam znajdziesz zaczepy tych dwóch linek( odegnij lekko blaszki i odepnij linki). Po wyjęci panelu zobaczysz co jest grane( mogły polecieć trybiki albo tak jak u mnie urwał się zaczep linki w tym panelu. jak będziesz miał jakieś pytania pisz na pw.
OK dzięki! Ciężko u mnie z czasem więc naprawę muszę odłożyć do soboty. Mam nadzieje że jakoś sobie poradzę. Myślałem że zaczepy tych linek są od strony pasażera.
ja skolei mam u siebie taki problem trafiło mi ogrzewanie czyli nie mam go wogóle i dzis znalazłem chyba przyczynę do tego czyli na zderzaku jest to chyba jakiś czujnik temp. zewnętrznej i co sie okazało że kable które do niego były podpięte zostaly zerwane jak widać na obrazku i do tego na wyświetlaczu od klimy manualnej ciągle widnieje napis E1 jak wcześniej byly 2 cyfry tak teraz tego nie ma :(
nie wiem myle sie co do tego czujnika czy dobrze gadam ;)
czujnik (http://i170.photobucket.com/albums/u277/bolas_album/auto/IMG_0130.jpg)
miejsce na zderzaku (http://i170.photobucket.com/albums/u277/bolas_album/auto/IMG_0133.jpg)