Zobacz pełną wersję : Woda ktora zbiera sie w miejsu na kolo zapasowe..
witam.. poruszam ten temat poniewaz mam maly problem. zbiera mi sie woda tam gdzie jest zamocowane kolo zapasowe. mieliscie moze taki przypadek.? ktoredy ta woda moze sie tam dostawac.? n
Kolego nie ten dział :) zaraz cię zlinczują chłopaki, takie pytania to się zadaje w odpowiednim dziale np. tu http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?8950-Szybkie-pytanie-szybka-odpowied%BC-TYLKO-NADWOZIE-MA-MB-MC!&p=1867331#post1867331 a w tym to możesz opisać swój dupowłaz :)
Mi tak się dzieje jak myje auto karcherem. Myślę, że winna jest uszczelka lampy ; )
Uszczelnij lampy na tyle i będzie dobrze
Albo odpowietrznik na lewym tylnym błotniku,obok lampy. Tam też czasem przecieka.
Pozdro
w jaki sposób uszczelnić? Bo u mnie także pojawił się problem wody w miejscu na koło zapasowe, miejsca wpływania wody jeszcze nie zdiagnozowałem
nie mam wzoru na uszczelki MC2, ale do MB6 mogę wykonać takie uszczelki z mikrogumy.15 pln/ sztuka.
co jak co ale czemu leje mi sie woda z klapy bagaznika ? wycieka z miejsca gdzie jest zamek
Panowie niedawno przerabiałem temat a więc tak.
Ściągamy zderzak i od strony kierowcy jest odpowietrznik. Myśle że jeśli właśnie tamtędy dostajesie u was woda to zauważycie. Ja go odkręciłem, umyłem benzyną zarówno odpowietrznik jak i blachę a później jakis silikon i przykręciłem.
Temat wody w bagażniku póki co zażegnany :)
jeśli zastosowałeś "jakiś silikon" to w niedługim czasie będziesz miał temat morza, bo ci blacha szybko ugnije.
Bo podobno silikon położony na blache przyśpiesza korozje. Dużo na tym forum o tym pisali.
Lepszy jest uszczelniacz dekarski, wytrzymalszy na warunki atmosferyczne, temperatury i nie odłazi po dłuższym czasie. Oczywiście nie powoduje korozji, bo stosuje się go do uszczelniania metalowych elementów na dachach budynków...
Wysłane z Sony Xperia P za pomocą Tapatalk 2
W sumie nie wiem czy to nie był dekarski.
Musze odszukac tubkę. A jeśli to był zwykły silikon to co teraz?
to robota od nowa, zdzieranie silikonu i bardzo dobrze odczyszczanie miejsca, w którym go zastosowałeś.
To piździa.. ale ok.
Dzięki za info :)
Do takich spraw najlepszy jest silikon neutralny, bo inne walą octem na kilometr, dlatego pojawi się rdza.
Lepszy jest uszczelniacz dekarski, wytrzymalszy na warunki atmosferyczne, temperatury i nie odłazi po dłuższym czasie
Dokładnie tak. Przerabiane u mnie przy wodzie w bagażniku :) rok trzyma i jest ok.