PDA

Zobacz pełną wersję : problem z bezpiecznikiem od wycieraczek.

shake
31-01-13, 17:32
Siema wszystkim, mam problem z bezpiecznikiem. Mianowicie wczoraj gdy jechałem moim civic (honda civic 1,5i gen5) miałem włączone wycieraczki i w pewnym momencie spalił mi się bezpiecznik. Po jego wymianie wszystko działało lecz po jakiś 10 minutach poczułem zapach jak by lutowania kabli. Zatrzymałem samochód by sprawdzić co to może być. Rozkręciłem obudowę kierownicy i zauważyłem ze przełącznik wycieraczek ma jak by 2 obrane kable(stopił się) i tam gdzie mamy pokrętełko od tylnej wycieraczki jest on stopiony i nie mogę nim ruszyć. Wtedy sobie przypomniałem ze tylny mechanizm wycieraczek jest niedziałający. Po demontażu przełącznika wycieraczek pomyślałem ze chyba problem jest rozwiązany i mogę włożyć bezpiecznik by chociaż działały mi el. szyby lecz tu powstaje moj problem pali dalej bezpieczniki chociaż nigdzie nie widać śladów przebicia prądu nawet odłączyłem silniczek tylnej wycieraczki a i tak pali bezpiecznik. Pomozcie. ( jak co jestem tu nowy, szukałem podobnego problemu lecz nic nie mogłem znaleźć )