Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kolejne pytanie o ogrzewanie, niby wszystko działa ale...

ogniotrwaly
31-01-13, 07:33
Witam
nie chcę zanudzać więc od razu pytam:
Jak mocno dmucha wam nawiew pod fotelami?
Szukałem czegoś o tym na forum i jakoś mi się specjalnie nic nie znalazło.
Problem w tym, że do odgrzewania nic nie mam. Grzeje jak dzikie, dmucha przełącza się wszystko OK, ale jest jedno ale...
Jak dam nawiew szyba nogi, albo nawet same nogi to pod fotelami ledwo czuć jakiś podmuch nawet przy ustawieniu na IV, a z przodu dmucha OK.
Co to może być? Mam klimę więc ściąganie elementu z filtrem p. pyłkowym żeby popatrzeć na klapki średnio mnie kręci....

gumis1990
31-01-13, 16:31
ja ma tak samo, chodzi ci te w nogach pasazera z tyłu, mi wieje z nich bardzo mizernie:D nie wiem czy one tak maja ale ogolnie slabo grzeje w nich (jezdzilem mercem i tam to jest sauna).

ogniotrwaly
31-01-13, 16:52
Tak to pod fotelami. W Maździe dmuchało i w sumie w lecie w Hance zimne leci nawet, ale teraz ciepłe to tragedia.
Czasem wydaje mi się, że w starym maluchu lepiej wiało....
Przyłożyłem rękę dzisiaj rano z przodu dosłownie ukrop, a pod fotelami prawie bez ruchu to powietrze....

nikog0
31-01-13, 20:03
U mnie jest ok, delikatnie czuć ciepełko, ale dopiero jak już chwile powieje i kanały powietrzne się zagrzeją. Maluch to inna historia, większość userów nie wie na jakiej zadadzie działąło tam "ogrzewanie" :) poza maluchem bis-em rzecz jasna z nagrzewnicą :)

Poll
31-01-13, 23:14
To maluch mial ogrzewanie? ; DD

KoszykCivic
01-02-13, 13:05
poza maluchem bis-em rzecz jasna z nagrzewnicą

Tylko Bis, no chyba że zrobiłeś sobie dziure w podłodze..

ogniotrwaly
01-02-13, 21:14
chodziło mi ogólnie o "klimę dla ubogich" w maluchu :)
Ale poważnie czy tam jest osobna klapka na dół przód i dół tył?
No bo jak jedna to albo się cosik zatkało, albo ten typ tak ma...
Oba rozwiązania raczej mnie nie rajcują. Kurcze nie pamiętam jak było poprzedniej zimy, ale z klimy wydaje mi się, że dużo mocniej pod fotelami dawało w lecie..
Jakiś pomysł?