Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spasowanie maski :F

Zairon
30-01-13, 19:24
Panowie prosto z mostu. Szpara między błotnikiem a maską po prawej stronie jest większa od szpary po lewej stronie o jakiś 1 cm (na całej długości).
Idzie coś z tym zrobić w domowym zaciszu (kręcenie na "zawiasach") czy lepiej prosto uderzyć do jakiegoś blacharza.

Pozdr.

Maskunt
30-01-13, 20:05
Luzujesz śruby, na których trzyma się maska i delikatnie przesuwasz. Metodą prób i błędów w końcu spasujesz, chyba, że błotnik jest walnięty.

SajmonLP
30-01-13, 20:07
jeśli możesz to wpierw poluzuj suby od błotnika, z jednej strony lekko zwiększ, z drugiej zmniejsz, i proporcjami 50/50 uzyskasz dobry wynik ;-)

Zairon
30-01-13, 20:11
Dzięki wielkie. Błotnik nie jest walnięty bo auto w takim stanie wróciło do mnie od blacharza ... :)

PlushaQ
30-01-13, 23:59
To świetny blacharz...
Regulujesz maskę, żeby dobrze wpasowywała się w zamek (najpierw ustawiasz zamek na znakach, które są wybite w budzie), a później regulujesz błotniki. Ja bym to zrobił w tą stronę.

HEG8
31-01-13, 00:03
Albo poprawiasz samą maskę na zawiasach (jeśli maskę przesuniesz to automatycznie musisz przestawić zamek), albo luzujesz 3 śruby na górze błotnika i go dosuwasz do maski bez jej ruszania... Proste... ;)

Zairon
31-01-13, 12:49
Nie wiem co robie źle ale nic nie pomaga.
Luzowałem, dokręcałem błotniki - nic
Jw. tyle że z zawiasami maski - nic

damian.n
31-01-13, 13:06
Nie wiem co robie źle ale nic nie pomaga.
Luzowałem, dokręcałem błotniki - nic
Jw. tyle że z zawiasami maski - nic

auto w takim stanie wróciło do mnie od blacharza ...

jeżeli z autem coś robił CI warsztat i tak złożylu to jedź na poprawkę

Zairon
31-01-13, 15:11
luzujesz 3 śruby na górze błotnika i go dosuwasz do maski bez jej ruszania...

Chyba dziś nie ogarniam ... co mi da dosunięcie błotnika do maski jak śruby go trzymają w tym samym miejscu?

damian.n
31-01-13, 15:25
Chyba dziś nie ogarniam ... co mi da dosunięcie błotnika do maski jak śruby go trzymają w tym samym miejscu?

dosuniesz na odpowiednią odległość, dokręcisz i tak zostanie jednak jeżeli masz z tym problemy to tak jak napisałem jedź na warsztat co to zrąbał i niech poprawiają

Zairon
31-01-13, 18:33
Udało się! Wielkie dzięki szczególnie dla HEG8.
Docisnąłem go z całej siły i przyłapałem śrubami szczelina znacznie się zmniejszyła.

Ino 1 i 3 śruba przyłapała bo w 2 otworek jest w połowie zakryty :P