Zobacz pełną wersję : Sprzeglo w B16A2 - linka czy hydraulika ?
Seryjnie w B16A2 sprzęgło jest na linke czy hydrauliczne ? :speszony:
sie nie znam.. (bo jeżdze malolitrazowym/niskomocowym 1,5)
ale wg mnie to
hydra ;)
Oczywiscie,ze hydraulika:) :hinczyk:
Hydraulika, linka byla w B16A1.
Spoko, dzieki za info !
A tak przy okazji - czy zalozenie lekiego kola zamachowego ktore bedzie w komplecie z nowym sprzeglem moze miec ujemny wplyw na zywotnosc silnika ? ( lekkie koło = jakies drgania na wale etc. ? Po zalozeniu trzeba to wyważać, tak ? )
Spoko, dzieki za info !
A tak przy okazji - czy zalozenie lekiego kola zamachowego ktore bedzie w komplecie z nowym sprzeglem moze miec ujemny wplyw na zywotnosc silnika ? ( lekkie koło = jakies drgania na wale etc. ? Po zalozeniu trzeba to wyważać, tak ? )
:szukaj:, bylo juz sporo napisane w tym temacie, ogolnie auto szybciej wchodzi na obroty, ale jednoczesnie szybciej z nich spada, potrzeba dodac wiecej gazu przy ruszaniu, jezeli sie przesadzi z tym odchudzaniem to sa pewne obawy o zywotnosc silnika. Osobiscie zamiast zakladac lekkie kolo zamachowe wolalbym zbierac na zestaw LSD + krotkie FD.
A co do nowego sprzegla to nie wiem jak stoji cenowo (pewnie wysoko :speszony:), ale do ogolnie spokojnej jazdy to moze warto zostac przy OEM Honda?
Ok, czyli juz postanowione - rezygnuje z lekkiego kola, nie chce w jakimkolwiek stopniu zaszkodzic silnikowi zeby tylko zyskac pare smiesznych koni ktorych w codziennej jezdzie pewnie nawet nie poczuje.
Sprzeglo moze nie OEM Hondy,ale patrze ostatnio na exedy stage 1/2 na ebay`u, kurcze, nawet z przesylka wychodza o wiele taniej niz w Polsce ( chyba ze czegos nie doczytalem miedzi wierszami )
Swoja droga to co mam teraz chyba sie juz konczy - chodzi twardo, dobrze, ale lapie na samym koncu, wiec wnioskuje z tego ze juz powoli nadchodzi jego koniec :(
sprzeglo stage 1 jest o wiele twardsze niz seryjne musisz byc nato przygotowany bo inaczej bedziesz nie zadowolony, w korku generalnie nei jest fajne... ale lapie naprawde super, stage 2 to bym sobie darowal... o kole bylo sporo rozmow wiec wystarczy ze chwile poszukasz
JAkis czas temu zmienialem u siebie...i z braku czasu dorwalem japonski zamiennik AISIN. Jestem bardzo zadowolony. Koszt 500zl...wiadomo,ze w tej cenie mozna sciagnac exedy ale nie mialem czasu czekac miesiac.