Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : wycieraczka tylna 6 gen.

pawel_83
08-11-07, 13:35
Witam,

Tylna wycieraczka podczas pracy strasznie skrzeczy, odglos dobiega ewidentnie od silniczka, chcialem go wyciagnac i pojawil sie problem, mianowicie jak jest zakladane ramie wycieraczki na silniczek ? u mnie jest to tak pordzewiale ze nic nie widac i nie wiem czy jest na gwint czy wciskane a nie chce nic zniszczyc...

P.S.

Czy ktos wie gdzie moge kupic cupholder do civica 6 gen. ?

skolopendra
08-11-07, 16:09
Tylna wycieraczka podczas pracy strasznie skrzeczy,
sprobuj sie może w pierw dostać od ¶rodka i psikn±ć tam jakim¶ smarowidłem
a nóż ;) pomoże

dogg69
09-11-07, 09:27
Na pewno to jest skrzypienie z silniczka a nie od starej sparcialej gumy na wycieraczce ?
Na podniesionej wycieraczce tez skrzeczy ?
W VI gen HB wycieraczke zdejmujesz tak - sciagasz ten plastik co oslania dol ramienia wycieraczki, pozniej jest na to sruba, odkrecasz ja ( to moze byc trudne, jakoze w HB zawsze tam jest mokro z tylu wiec bedzie pewnie pordzewiale jak cholera - wal do bolu wd-40 )jak odkrecisz srube, ramie wycieraczki powinny spokojnie sobie odejsc ( jest pasowane na taki wielowypurt ktory idzie z silniczka na zewnatrz, po odkreceniu srubki nic juz nie powinno jej trzymac wiec jak beda opory to ciagnij :) )

pawel_83
09-11-07, 11:04
Dzieki za odpowiedz, skrzeczy sam silniczek bo pioro mam nowe i nawt na podniesionym ramieniu strasznie skrzeczy, a jezeli chodzi o demontaz to nakretka puscila bez problemu ale ni cholery nie idzie sciagnac tego ramienia... widocznie za slabo ciagne.... :)

dogg69
09-11-07, 11:07
No , nawal na to wd-40 i ciagnij, bo tam juz nic nie trzyma, po prostu "wzarlo" sie w ten wielopust, mozna tez to srpobowac rozruszac - raz ciagnac w dol, raz w gore.

pawel_83
12-11-07, 14:45
no i nic, psikalem WD-40 polewalem cola, stukalem pukalem, ciagnolem pchalem....

Macie jakies pomysly na zapieczony uchwyt wycieraczki tylnej w Hani 3D ??

No i udalo sie :d uzylem sciagacza i z oporem ale poszlo, silniczek jest elegancko na srobki takze wszystko wyczyszczone i dziala jak nowy .. :)