Zobacz pełną wersję : CIVIC EK2 1.3 swap engine jaki pasuje POMOC
furmanek20
28-01-13, 21:09
witam niedawno kupilem w Irlandii honde 98r 1.3 ek2 bo tani tax no i ubezpieczalnie sa tu bardzo uczulone na japoncow ze latwy tuning itp wiec by tanio bylo i okazyjnie ,lecz po niedlugim czasie zauwazylem ze jest slaba i chcialbym sie dowiedziec jaki inny model silnika by pasowal do mojej hondzi ( model silnika patrzac w dowod rejstracyjny D13B0965021) jestem zielony w temacie wiec prosze o jakies porady by moja srebna strzala szybciej sie zbierala ;)
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?11737-Jaki-silnik-wybrac-Pom%F3%BFcie-w-wyborze!-%28Poradnik%29
Ek2? Takiej chyba jeszcze na forum nie było :) Prosiłbym opis auta + fotki jeśli można. Swapa najlepiej na b16a2 zrobić.
prawdopodobnie blizniaczy silnik z silnikiem hondy logo 1.3 na wtrysku . Naprawde ekonomiczna jednostka ale w hondzie logo. Civ jest ciezszy i 65 koni to troche malo na jakiekolwiek szalenstwa. Jest ktos na forum kto swapowal do loga 1.6 takze najlepiej byloby jakbys tego osobnika zapytal o info
65km w cifie to musi być muł.
Jak robić swapa to od razu na b-serię, takie jest moje zdanie.
furmanek20
29-01-13, 12:37
chodzi mi o taka zamiane by bylo jak najmniej roboty przy tym ....czy bede musial ciagniac nowa wiazke kabli ????
Ek2 1998 hatchback kolor srebny ,abs ,centralny zamek,klima ,elk lusterka i szyby ,alu 15 ,wspomaganie, Japan import wiec sie wymytywali w ubezpieczalni czy aby napewno mam 1.3 :P
Starstruck
29-01-13, 14:01
EK2 to JDM. Na civicforum.pl taki jest, chłopak mieszka w Japonii i ma taki model.
chodzi mi o taka zamiane by bylo jak najmniej roboty przy tym ....czy bede musial ciagniac nowa wiazke kabli ????
Ek2 1998 hatchback kolor srebny ,abs ,centralny zamek,klima ,elk lusterka i szyby ,alu 15 ,wspomaganie, Japan import wiec sie wymytywali w ubezpieczalni czy aby napewno mam 1.3 :P
Ciekawe jaki tam w ogóle jest komp:D OBD itd
http://www.honda-civic.org/specs/1998_sep/specs_el/