PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy Bulgotanie w nagrzewnicy

olekk2103
27-01-13, 22:30
Witam auto kupiłem w kwietniu ubieglego roku wszystko bylo ok po wymianie plynu chlodniczego slychac jest jakby plyn sie przelewal w nagrzewnicy odpowietrzalem na wszelakie sposoby auto grzeje super tylko wkurza takie blum blum jak sie gazu doda juz nie mam pojecia co to moze byc Pomocy auto ej6 99r

tomekjzg
28-01-13, 05:52
zapowietrzony układ

piotrstrojek
28-01-13, 09:50
Wg. mnie objaw wskazuje na uszczelkę pod głowicą - przy dodawaniu gazu zaczyna przepuszczać i stąd bąblowanie. Sprawdź auto pod tym kątem. Jakiś rok temu sam przerabiałem taki temat, po zrobieniu uszczelki objaw ustąpił.

RRa
28-01-13, 15:52
Witam auto kupiłem w kwietniu ubieglego roku wszystko bylo ok po wymianie plynu chlodniczego slychac jest jakby plyn sie przelewal w nagrzewnicy odpowietrzalem na wszelakie sposoby auto grzeje super tylko wkurza takie blum blum jak sie gazu doda juz nie mam pojecia co to moze byc Pomocy auto ej6 99r

ubywa ci płynu ?

olekk2103
28-01-13, 22:42
Nie stan płynu w normie przybywa i ubywa miedzy minimum a maximum nie dymi na bialo mam płyn borygo eko moze to on strasznie zmienia swoja obietosc pod wplywem temperatury czym nizsza temperatura na dworzu tym bardziej slychac chyba zapowietrzenie to powinno minac bo przejechalem juz pare tysiaczkow

piotrstrojek
29-01-13, 13:26
W układzie muszą być banieczki powietrza - stąd taki dźwięk. Przy górnym weżu (chłodnica - głowica) przy głowicy jest taki mały zaworek - słuzy on do odpowietrzania - odkręć go i poczekaj aż zacznie lecieć płyn. Zaworek ten słuzy do odpowietrzania. Jeżeli to nie pomoże to problem leży w innym miejscu.

W Hondzie nawet bez odpowietrzania za pomocą zaworu, układu sam się odpowietrzy po kilku kilometrach - warunek - nagrzewnica musi być otwarta.

FaziRBK
29-01-13, 14:24
Duże prawdopodobieństwo, że nagrzewnice masz zapchaną syfem. Kilka razy spotkałem się z takim problemem.