PDA

Zobacz pełną wersję : Wielki problem z odpaleniem;(

kamil_tel
07-11-07, 22:38
Witam wszystkich:) mam straszny problem z odpaleniem mojej hani;( honda zawsze odpalała mi bez problemu lecz od zeszłego tygodnia zaczeło dziac sie coa złego..gdyrz w sobote padało i chciałem odpalic moją hanie a tu nic;/ rozrusznik kreci wszystko niby ok ale niechce ruszyc;/
pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem przewody swiece i nadal nic,po godzine poszedłem znow sprobowac i nadal nic,wykreciłem swiece wyczysciłem i na popych odpalił po 5minutach lecz przez pierwsze 3min chodził jak by zadławiony:/...po tym jak odpalił do wczoraj było wszystko ok a dzis rano znow ta sama sytuacja;/ kupiłem nowe swiece NGK i przewody z mysla ze bedzie wszystko ok proba odpalenia i nic;/ sprawdziłem po ciemku czy kopułka nie ma gdzies przebicia ale na kazdej swiecy iskra jest;/...podkresle ze dzis padało..iskra ok akumulator ok benzyna jest:) wiec czego jeszcze szujac;/ sprawdziłem wszystkie kable bezpieczniki i jest ok;/ podkresle ze moja hania to hb 1.5 16v D15B2

jacek_bp
08-11-07, 12:37
Na poczatek moze przeczytaj ten post, moze Cie nakieruje
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=35644
Mysle ze powinienes sprawdzic co sie dzieje w srodku aparatu zaplonowego, moze jest zabryzgany caly olejem albo ma luzy oska na lozysku lub tulei z tylu i tzreba do tego zajrzec.
Moze byc tez woda w aparacie jak gdzies pod uszczelka kopulki nacieka.

kamil_tel
08-11-07, 16:38
dzis rani nie padało autko odpaliło bez problemu,dodam ze zuciłem na noc akumulator na prostownik ale wczesniej krecił dobrze;/