Zobacz pełną wersję : Świeci Engine Check honda nie pali .
zajaczek12345
27-01-13, 10:35
Witam ! moja honda to 97r. d14a2. Problem polega na tym że, Świeci kontrolka silnika i gdy chce uruchomic rozrusznik kręci ale nie załapie. Wszystko było w porządku do czasu, gdy koleś wjechał mi w tył, do wymiany zderzak, klapa i podgięty pas tylni, po tym zdarzeniu samochód odpaliłem dojechałem do domu i do garażu wszystko ładnie pięknie. Gdy silnik chciałem ponownie uruchomić za świeciła sie kontrolka zielony kluczyk i zaczeła migać, po paru próbach uruchomienia silnika, za Świeciła sie kontrolka silnika i już tyle klapa . Parę dni wcześniej około 3 razy zaczął też migać kluczyk,ale wszystko było w porządku Prosze o pomoc :) może jakiś bezpiecznik padł, coś z pompa palwia ?? prosze o pomoc :)
pod konsolą środkową , niedaleko pedału gazu jest coś takiego : http://allegro.pl/honda-civic-vi-00-3d-czujnik-wstrzasu-uderzeniowy-i2978342005.html powinno być wciśnięte. po prostu wciśnij go - jak to nie pomorze zrób samodiagnostykę - jak to zrobić znajdziesz na forum i na google.
zajaczek12345
27-01-13, 11:23
Dzięki wielkie wszystko gra:) temat do zamknięcia
Dzięki wielkie wszystko gra:) temat do zamknięcia
To przynajmniej napisz co pomogło. Może innym się przydać...
To przynajmniej napisz co pomogło. Może innym się przydać...
Kolega jawasaki napisał. Pomogło wyłączenie czujnika wstrząsowego :P