Zobacz pełną wersję : Kupno Honda Civic
Na co zwrocic uwage przy zakupie civic-a 8 generacji? Czy byl jakies akcje serwisowe?
Kolego użyj opcji szukaj!!! Kilka wątków niżej masz temat -> http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100226-Chc%EA-kupi%E6-Civic-a-8-gen-zna-kto%B6-to-auto-prosz%EA-o-opini%EA/page123
Też nie zaszkodzi poczytać . . .
niesteyt nie umiem znalesc opini na forum na temat civic-a 1.4 i 1.8
butler.gdansk
26-01-13, 08:19
niesteyt nie umiem znalesc opini na forum na temat civic-a 1.4 i 1.8
Tutaj masz link gdzie są wymienione przez nas wszystkie usterki jakie wystąpiły. Też są wymienione akcje serwisowe, sposoby naprawy...
Jak Ci zależy to przeczytaj od deski do deski, dużo ciekawych postów tam jest.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?7542-Wady-w-civicach-5d-2006-lista-i-sposoby-usuniecia&highlight=TYPOWE
A jak jest z spalaniem w 1.4 i 1.8 bo ostatnio mialem okazje przejecghac sie civikiem 1.4 83KM i srednio spalil 5.9 tak pokazal komputer a jakie jest u was spalanie ?
Realnie, mam 1.8 i pali w mieście na krótkich odcinkach ok 9.5-10.5L , w trasie komp pokazuje 5.5 do 6.7 L przy jeździe do 130km/h ale co kierowca to inne spalanie , z tego co ja jeździłem to nie polecam 1.4 83KM bo to straszny muł , już jak chcesz koniecznie 1.4 to poszukaj tego 100KM po lifcie. Ja nim nie jeździłem ale na papierze jest trochę szybszy. Jak dla mnie to tylko R18 w 5D albo K20 w 3D , do diesli nie jestem przekonany ....
A jak jest z spalaniem w 1.4 i 1.8 bo ostatnio mialem okazje przejecghac sie civikiem 1.4 83KM i srednio spalil 5.9 tak pokazal komputer a jakie jest u was spalanie ?
o spalaniu można się pochwalić tutaj ---> Spalanie w civic 8 gen (http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?13843-Spalanie-w-civic-8-gen)
Ogólnie mówiąc nie patrze na spalanie ,tankuje i "W drogę" ,ale skoro już jest taki temat to kliknę 1.8 benzyna:
Trasa KTW -Jarosław 6.3l/100km max 120km/h , z powrotem już trochę szybciej , czasami 170-180km/h,na A4 i A1 średnio 120-140km/h ,spalanie 7.3l/100km,po mieście licznik B stan 1634km spalanie 7.2l/100km wg.komputera.Klima ON
nie ma co się zastanawiać - 1.4 to silnik nadający się do Hondy Jazz, a nie do Civica
tez mi sie tak wydawalo ze 83 KM trzeba kopac . Wiec 1.4 najlepiej kupic 100 KM vtec lub 1.8 140KM tylko spalanie w miescie jest duze w silniku 1.8 a ja 70% czasu spedzam na jezdzie w miescie.
hondapg ... to NIE kupuj civica a jakas yariske np .... bo bedziesz non stop marudzil jak to duzo Ci civic paliiii .... masakra... a po to jest te 140km zeby przycisnac a nie wpatrywac sie we wskaznik zuzycia paliwa .... . Wez to pod uwage przed zakupem ... albo lejesz i jezdzisz cieszac sie albo jezdzisz zestresowany jeczac jak to duzo samochod Ci pali....
Moja Zona jezdzi 90% po miescie i spalanie 9,5 - 10,5L ... co uwazam za wynik OK - tym bardziej ze mamy zime i mroz.... (jak to w zimie bywa).
ps. jak chcesz sie pchac w 1,4 to wez kup tak jak pisalem na poczatku jakies male go..ienko i chwal sie ze ci spali 8 po miescie :D...
moim zdaniem zadna roznica w spalaniu a w jezdzie itd itp WIELKA.......
....
Ehhh ... zostawić Was na chwilę ;)