Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pukanie z przodu podczas jazdy.

kojot1
06-11-07, 19:16
Witam i proszę o pomoc!!! Mam CIVIC 96 podczas jazdy na wprost ok.40 KM/godz i wiecej coś zaczyna mi pukac,spuszczając nogę z gazu przestaje. oddałem auto do mechanika wymienił mi przegub zewnetrzny,sprawdził wewnetrzny stwierdził ze jest ok.i nadal puka.

Konrad84
07-11-07, 08:47
hmm... tak na czuja to ciężko powiedzieć. Pojedź sprawdzić zawieszenie. Przegub zewnętrzny nie puka przy jeździe na wprost, tylko przegub wewnętrzny. Mechanior sprawdzał po bou stronach?? Być może to poduszki pod silnikiem lub skrzynią. Wiele możliwości.

czerto
09-12-07, 13:19
myśle, że mogą to byc zawiasy drzwi.
Jadąc przytrzymaj mocno drzwi.

KiTT
10-12-07, 13:56
hmm... tak na czuja to ciężko powiedzieć. Pojedź sprawdzić zawieszenie. Przegub zewnętrzny nie puka przy jeździe na wprost, tylko przegub wewnętrzny. Mechanior sprawdzał po bou stronach?? Być może to poduszki pod silnikiem lub skrzynią. Wiele możliwości.

tez tak myslalem!!! u mnei pukal przegub zewnetrzny przy jezdzie na wprost pukal regularnie jakby graly zawory albo wewentrzny takze z autopsji wiem ze zewnetrzny przegub moze grac na prostych kolach!! tymbardziej jesli jeden juz byl zmieniony a drugi zostal stary...

ciezko wycziac wlasnie takie cos bo to ggdybanie, jest pukanie i pukanie, oprocz przegubow (a jest ich 4) moga to byc poduszki silnika, moga ci grac zawory, bardzo realne jest to ze masz wyprzedzony zaplon wtedy w miare wzrostu obciazenia auta pukanie jest glosniejsze