Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic sedan a tylne glosniki

A.D.R.
06-11-07, 18:35
witam serdecznie. chciałem was prosic o porade i pomoc... mianowicie:

Mam Civica V gen. 4d sedan... poprzedni właściciel sprytnie zrobił montowanie tylnych glosnikow na tej tylnej blaszanej belce pod tą szarą półką z tyłu. ale... gdy sie walnie basem.. i głośniej slucha... cały metal rzegocze brzeczy i jest to zaje... strasznie irytujące.. teraz mam do was pytanie.. czy zostawić to tak jak jest.. i całą tą blache w około głośnikow obłozyc matami wygłuszającymi... czy przełożyc i wycinać dziury na półce i jakoś to kombinować... jak wy macie w sedanach swoich V generacji? powiedzcie mi to prosze.. chce bardzo mocny bas i zeby nic sie nie tluklo. aha glosniki to sony xplod 80 Wat rms 6x9 cala. pozdrawiam

ceelx
06-11-07, 21:41
u mnie nie ma z tylu w polce glosnikow :D
wyciagnij je i wsac wzmaka i suba do kufra :d tez bedzie lupalo ;)

A.D.R.
06-11-07, 22:42
ale w tym rzecz ze nie chce ich wyciagac i zmieniac i pakowac w bagaznik cos... potrzebuje to przerobic zeby bylo dobrze ;d tylko prosze was o pomoc... czy ma ktos podobnie ... i co radzicie? pomoze wygluszenie tej blachy czy nie bardzo? i trzeba przekladac na polke ...

ceelx
07-11-07, 08:31
dotnij moze z mdf-u dystanse albo kup i powinno chyba pomoc

ppm702
07-11-07, 14:01
pomogłoby usunięcie głośników z tyłu. Zarówno w brzęczeniu jak i scenie...

Ale odpowiadając na Twój problem to na pewno dystans z mdf'u 22 + maty od dołu półki na blachę pomogą. Tylko zadbaj o dopasowanie otworu w mdf'ie, żeby nie było "lewego" przedmuchu powietrza...