Zobacz pełną wersję : problem z radiem, jak to zrobic? (wylacza sie)
witam
mam problemik jak odpalam smaochdo to radio mi sie wylacza, nie wiem jak to zrobic (domyslam sei ze ma to zwiazek z napieciem z aku i napieciem od stacyjki w kostcce) ale jak podlaczyc co zeby banglalo dobrze?
kabelk od stacyjki wyjac i w jego miejsce w kostce iso wsadzic ten od napeicia z aku? czy jak? :d
a tak nie powinno być?? mam tak,że jak kręci rozrusznik, to radio się wyłącza, ale tylko na chwile, jak odpali to radio znowu się samo włącza (podłączone pod kabel zasilający z oryginalnej instalacji). To chyba normalne, przy rozruchu masz spory pobór prądu z aku, może w samym radiu jest tak, że jak ma spadek napięcia to się wyłączy - tak samo jak mu jest za gorąco to świeci: too hot :D
Hmm tez tak mam ze gdy slucham radia a auto jest OFF to po zalaczeniu slinika radio sie resetuje i zaraz gra dalej, to chyba norma nie ?
No to standard ze radio przerywa na czas działania rozrusznika... ale igorowi wylancza sie na stałe tak rozumiem....
Wiem tylko, że trzeba coś przepiąć w instalacji, zeby radio grało nawet przy wyłączonej stacyjce. Wtedy gra ciągle, nawet podczas rozruchu. Przynajmniej u mnie tak było, ale nie wiem jak to technicznie zrobić, korzystałem z usług fachowca.
podczas wylaczonej stacyjki to sobie moze grac, ale nie wskazane jest miec wlaczone radio podczas rozruchu auta.
poza tym jak ominiesz odpalanie radia po przekreceniu stacyjki (kabelek podlaczany do stacyjki podepniesz razem ze stalym (+) - zolty kabelek w ISO - nie pamietam jak jest w hondach, bo pierwsze co zrobilem, to wywalilem oryg. kostke i wlutowalem ISO) to szczegolnie przy wzmacniaczu(ach) moze sie okazac ze dzieki zapomnieniu zarzniesz aku.
po pierwsze w taki przypadku podczas rozruchu autka nie miec wlaczonego autka.a po drugie takie wylaczenia resetowania sie radia i zapamietanych stacji spowodowane sa slaba masa instalacji seryjnej w aucie badz nie steylem zasilaniem plusowaym czyli poprostu podlaczyc staly plus do radia i ominac ten seryjny i sprawdzic mase napewno to pomoze :lol:
Jezeli tylko na chwile ci radio gasnie to nie jest problem i nic z tym nie zrobisz. To wynika z wlasciwosci radia. Jak ma za male napiecie to sie wylacza.
oczywiscie mowic przy rozruchu auta bo jesli nie przy rozruchu to cos jest z instalacja badz jest za slabe napiecie w instalacji w aucie.
tak jak pisalem wczesniej pewny plus i pewny minus i bedzie po klopocie.nie bazujac na standartowej instalacji :lol:
no ok chdozilo mi o to ze radio pada po przekreceniu tzn nie wlacza sie samo, sprobuje z tym podlaczeniem + w iso od stacyjki dac odejscie rowniez od aku, a nie od stacyjki
wzmacniacza nie mam i nie planuje miec, wiec nie powinienm zajechac akumualtora (oczywiscie jak nei zostawie wlaczoneg oradia na dlugo) :> poprostu denerwuje mnei to ze w radiu w ktorym teraz mam (daewoo na kasetki) wylacza sie radyjko i musze ustawiac stacje od nowa, ale na podlaczenie czeka radyjko blaupunkta ktore z tego co sei orientuje ma kodowanie stacji przed wylaczeniem wiec mzoe to wtedy by dzialalo normalnie bez zmiany kabelkow tylk oze teraz nie mam po co przekladac radia bo mam kiczowate glosniki.
no ale dziekuje za porade jak to zrobic bo nie chcialem kombinwoac zey cos spitolic a tka przynajmniej wiem wiec thnx wielkie dla was
najlepiej pociongnij kable od aku.+ i - tylko na + zamontuj bespiecznik a - daj troche grubszy bo japonce maja slaba mase
pociongnij
:roll: :roll: :roll:
[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 22:33 ]
bespiecznik
:roll: