PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 8 Gen, Jaki silnik?

Gutek
23-01-13, 19:24
Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego Civica zdecydowałem się na 5 drzwiowego hatchbacka VIII generacji, pozostaje tylko wybór silnika.
Zazwyczaj nie robię żadnych tras, samochód używany aby codziennie przejechać 40 km.
Chodzi mi o oszczędność, ale także o dynamikę, nie chcę jakiegoś muła która będzie palił 5l, wolę aby palił trochę więcej ale aby ten samochód chciał jechać zejście z 11l które pali moje aktualne auto każdy wynik poniżej będzie sukcesem.

Chciałbym abyście polecili mi jaki silnik wybrać i abyście z własnego doświadczenia podali średnie spalanie.

Jeśli taki temat już istnieję to proszę o link do niego bo sam znaleźć nie mogłem.

irecki26
23-01-13, 20:26
Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego Civica zdecydowałem się na 5 drzwiowego hatchbacka VIII generacji, pozostaje tylko wybór silnika.
Zazwyczaj nie robię żadnych tras, samochód używany aby codziennie przejechać 40 km.
Chodzi mi o oszczędność, ale także o dynamikę, nie chcę jakiegoś muła która będzie palił 5l, wolę aby palił trochę więcej ale aby ten samochód chciał jechać zejście z 11l które pali moje aktualne auto każdy wynik poniżej będzie sukcesem.

Chciałbym abyście polecili mi jaki silnik wybrać i abyście z własnego doświadczenia podali średnie spalanie.

Jeśli taki temat już istnieję to proszę o link do niego bo sam znaleźć nie mogłem.

Poczytaj dokładnie forum -wszystko tu znajdziesz..

butler.gdansk
23-01-13, 21:16
1.8 benzyna (140KM) dla ciebie będzie optymalny. 1.4 to muł.
Diesel bdb, ale skoro robisz krotkie odcinki to raczej kiepski pomysł.

Alix
24-01-13, 16:56
+1 jak wyżej.

F1le
29-01-13, 00:03
Oj Gutek... Taki zonk na początku. Honda nie należy do producentów którzy wypuszczają tysiące konfiguracji silników było ich w Civic'u VIII generacji : 3 benzynowe (1 odpada ze względu na wymagania o 5D) i 1 diesel. Pod koniec rocznika VIII gena już tylko 1 benzyna i 1 diesle - więc Twoje pytanie uznaje za terroryzm forumowy.

TeeS1975
29-01-13, 10:01
A tu cały wielki temat
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100226-Chc%EA-kupi%E6-Civic-a-8-gen-zna-kto%B6-to-auto-prosz%EA-o-opini%EA