Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : klocki WINMAX (kupiłem jednak klocki Akebono)

marksimus
06-11-07, 12:30
czy kto¶ spotkał sie fizycznie/empirycznie z klockami hamulcowymi firmy WINMAX (chiba ¶jakie¶ japońskie...?)
zaoferowali mi to w jednym ze sklepów internetowych do błyskawicznego sprowadzenia dla mojej qpety w cenie 294PLN - moze warto?

ps
dodatkowo moze kto¶ ma jakie¶ zdanie na temat tarcz japońskich firmy "mountain" (podobno najwyższa półka - montowane sa jako fabryczne)?

skolopendra
07-11-07, 12:42
wszystko pewnie japońskie produkowane na Ukrainie ;)
.chcesz dobre klocki to kup ferodo sport ,i zadowolony bardzo będziesz

karpik85
08-11-07, 09:54
Przecież to Mountain nawet nie brzmi jak firma japońska, moim zdaniem lepiej kupić co¶ sprawdzonego jak EBC, Ferrodo czy ATE, szlaki dawno przetarte, sprawdzone w wielu autach i w dodatku cena zbliżona, po co kombinować.

marksimus
19-11-07, 09:55
jednak kupiłem te tarcze o niejapońskiej nazwie mountain (bo trzeba szukać nowych rozwiazań coby nie spocz±ć na laurach i stereotypach :-) wszak na ATE i EBC... ¶wiat hamowania sie nie kończy hehe - dodatkowo kupiłem do zestawu klocki Akebono bo nazwa mówi sama za siebie więc jest szansa, że nie będ± złe
pomimo niejopńskich nazw wszystko wyglada jednak na made in japan a nie , jak sugeruja niektórzy z ukrainy - co dokumentuje na zdjęciu
http://img149.imageshack.us/img149/9128/12112007011ub0.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=12112007011ub0.jpg)

jak to się sprawdzi to oczywi¶cie bede wiedział za pare tygodni - chętni jak zapytaj± to oczywiscie odpowiem
(wyjasnienie - ma to być z załozenia zestaw do normalnej jazdy na codzień)

Lcfr
19-11-07, 16:25
- dodatkowo kupiłem do zestawu klocki Akebono bo nazwa mówi sama za siebie więc jest szansa,

akebono to klocki i zaciski, które ida na 1wszy montaz w wersjach hond na rynek usa/canada...

wierzba
25-03-08, 21:38
marksimus jak Ci się jeĽdzi na tym zestawie hampli ??

muzammil
25-03-08, 22:08
akebono to klocki i zaciski, które ida na 1wszy montaz w wersjach hond na rynek usa/canada...
hmmm, no wlasnie, jak to jest?... co do zaciskow to byly ponoc dwa typy: Akebono i jakies tam(ktores mialy napis na zacisku a ktores nie). Co do klockow; bylem ostatnio w ASO i po numerze VIN mojej kanadyjki wyszukal mi koles klocki za 330 zl Nissina, i stwierdzil ze innych klockow niz Nissin w serwisie Hondy nie dostane. Czyzby na tasmie produkcyjnej wsadzali klocki Akebono a pozniej przy serwisowaniu sprzedawali Nissina?? dziwna sprawa, ciekaw jestem gdzie tak naprawde lezy prawda w tym temacie.
BTW ponoc klocki Nissina sa najlepsze!

Lcfr
26-03-08, 16:03
Akebono i jakies tam(ktores mialy napis na zacisku a ktores nie)
Akebo no i n issin
i na nissinach jest napis nissin.

Co do klockow; bylem ostatnio w ASO i po numerze VIN mojej kanadyjki wyszukal mi koles klocki za 330 zl Nissina, i stwierdzil ze innych klockow niz Nissin w serwisie Hondy nie dostane.
Po pierwsze-po numerze to sobie mozna..trzeba to jeszcze sprawdzic bo nawet w serwisie rózni ludzie pracuj±. Nie twierdze, ze sie na pewno myl± ale niekoniecznie musz± miec rację także.
Po drugie-do zacisku akebono też mog± pasowac klocki nissin (nissin robi wiele klocków-może i takie które pasuja tutaj własnie)
Po trzecie-w serwisie dostaniesz inne klocki (może niekoniecznie tylko w tym Twoim) bo nawet serwisy teraz maja róznych dostawców.

BTW ponoc klocki Nissina sa najlepsze!
wg mnie s± bardzo bardzo dobre.
JeĽdziłem na takich 3 kompletach i byłem bardzo zadowolony
Jednakże cena troszke zabija, choc ja jak pytałem w wawie to krzyknęli 550 za nissiny ;/

muzammil
26-03-08, 18:58
Akebo no i n issin

to nie sa Nissin. Nazwa jest na "S".

Po trzecie-w serwisie dostaniesz inne klocki (może niekoniecznie tylko w tym Twoim) bo nawet serwisy teraz maja róznych dostawców.
Serwis nie moze tak sobie wybierac firm, ktorych czesci wklada do samochodow. Honda (jak i kazda inna marka) maja stalych partnerow i akurat jesli chodzi o klocki jest to Nissin(moze kiedys bylo inaczej?). Wiem co mowie, sam pracuje w ASO(nie Hondy ale to nie ma znaczenia). O tyle o ile doradca pracujacy w serwisie moze sie mylic o tyle ogolnoswiatowy program komputerowy, ktory maja w kazdym serwisie nie moze sie mylic...

[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]

Akebo no i n issin

to nie sa Nissin. Nazwa jest na "S".

Serwis nie moze tak sobie wybierac firm, ktorych czesci wklada do samochodow. Honda (jak i kazda inna marka) maja stalych partnerow i akurat jesli chodzi o klocki jest to Nissin(moze kiedys bylo inaczej?). Wiem co mowie, sam pracuje w ASO(nie Hondy ale to nie ma znaczenia). O tyle o ile doradca pracujacy w serwisie moze sie mylic o tyle ogolnoswiatowy program komputerowy, ktory maja w kazdym serwisie nie moze sie mylic...

[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]
w gdanksim ASO za Nissiny 330 zl.