Zobacz pełn± wersję : klocki WINMAX (kupiłem jednak klocki Akebono)
czy kto¶ spotkał sie fizycznie/empirycznie z klockami hamulcowymi firmy WINMAX (chiba ¶jakie¶ japońskie...?)
zaoferowali mi to w jednym ze sklepów internetowych do błyskawicznego sprowadzenia dla mojej qpety w cenie 294PLN - moze warto?
ps
dodatkowo moze kto¶ ma jakie¶ zdanie na temat tarcz japońskich firmy "mountain" (podobno najwyższa półka - montowane sa jako fabryczne)?
skolopendra
07-11-07, 12:42
wszystko pewnie japońskie produkowane na Ukrainie ;)
.chcesz dobre klocki to kup ferodo sport ,i zadowolony bardzo będziesz
Przecież to Mountain nawet nie brzmi jak firma japońska, moim zdaniem lepiej kupić co¶ sprawdzonego jak EBC, Ferrodo czy ATE, szlaki dawno przetarte, sprawdzone w wielu autach i w dodatku cena zbliżona, po co kombinować.
jednak kupiłem te tarcze o niejapońskiej nazwie mountain (bo trzeba szukać nowych rozwiazań coby nie spocz±ć na laurach i stereotypach :-) wszak na ATE i EBC... ¶wiat hamowania sie nie kończy hehe - dodatkowo kupiłem do zestawu klocki Akebono bo nazwa mówi sama za siebie więc jest szansa, że nie będ± złe
pomimo niejopńskich nazw wszystko wyglada jednak na made in japan a nie , jak sugeruja niektórzy z ukrainy - co dokumentuje na zdjęciu
http://img149.imageshack.us/img149/9128/12112007011ub0.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=12112007011ub0.jpg)
jak to się sprawdzi to oczywi¶cie bede wiedział za pare tygodni - chętni jak zapytaj± to oczywiscie odpowiem
(wyjasnienie - ma to być z załozenia zestaw do normalnej jazdy na codzień)
- dodatkowo kupiłem do zestawu klocki Akebono bo nazwa mówi sama za siebie więc jest szansa,
akebono to klocki i zaciski, które ida na 1wszy montaz w wersjach hond na rynek usa/canada...
marksimus jak Ci się jeĽdzi na tym zestawie hampli ??
akebono to klocki i zaciski, które ida na 1wszy montaz w wersjach hond na rynek usa/canada...
hmmm, no wlasnie, jak to jest?... co do zaciskow to byly ponoc dwa typy: Akebono i jakies tam(ktores mialy napis na zacisku a ktores nie). Co do klockow; bylem ostatnio w ASO i po numerze VIN mojej kanadyjki wyszukal mi koles klocki za 330 zl Nissina, i stwierdzil ze innych klockow niz Nissin w serwisie Hondy nie dostane. Czyzby na tasmie produkcyjnej wsadzali klocki Akebono a pozniej przy serwisowaniu sprzedawali Nissina?? dziwna sprawa, ciekaw jestem gdzie tak naprawde lezy prawda w tym temacie.
BTW ponoc klocki Nissina sa najlepsze!
Akebono i jakies tam(ktores mialy napis na zacisku a ktores nie)
Akebo no i n issin
i na nissinach jest napis nissin.
Co do klockow; bylem ostatnio w ASO i po numerze VIN mojej kanadyjki wyszukal mi koles klocki za 330 zl Nissina, i stwierdzil ze innych klockow niz Nissin w serwisie Hondy nie dostane.
Po pierwsze-po numerze to sobie mozna..trzeba to jeszcze sprawdzic bo nawet w serwisie rózni ludzie pracuj±. Nie twierdze, ze sie na pewno myl± ale niekoniecznie musz± miec rację także.
Po drugie-do zacisku akebono też mog± pasowac klocki nissin (nissin robi wiele klocków-może i takie które pasuja tutaj własnie)
Po trzecie-w serwisie dostaniesz inne klocki (może niekoniecznie tylko w tym Twoim) bo nawet serwisy teraz maja róznych dostawców.
BTW ponoc klocki Nissina sa najlepsze!
wg mnie s± bardzo bardzo dobre.
JeĽdziłem na takich 3 kompletach i byłem bardzo zadowolony
Jednakże cena troszke zabija, choc ja jak pytałem w wawie to krzyknęli 550 za nissiny ;/
Akebo no i n issin
to nie sa Nissin. Nazwa jest na "S".
Po trzecie-w serwisie dostaniesz inne klocki (może niekoniecznie tylko w tym Twoim) bo nawet serwisy teraz maja róznych dostawców.
Serwis nie moze tak sobie wybierac firm, ktorych czesci wklada do samochodow. Honda (jak i kazda inna marka) maja stalych partnerow i akurat jesli chodzi o klocki jest to Nissin(moze kiedys bylo inaczej?). Wiem co mowie, sam pracuje w ASO(nie Hondy ale to nie ma znaczenia). O tyle o ile doradca pracujacy w serwisie moze sie mylic o tyle ogolnoswiatowy program komputerowy, ktory maja w kazdym serwisie nie moze sie mylic...
[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]
Akebo no i n issin
to nie sa Nissin. Nazwa jest na "S".
Serwis nie moze tak sobie wybierac firm, ktorych czesci wklada do samochodow. Honda (jak i kazda inna marka) maja stalych partnerow i akurat jesli chodzi o klocki jest to Nissin(moze kiedys bylo inaczej?). Wiem co mowie, sam pracuje w ASO(nie Hondy ale to nie ma znaczenia). O tyle o ile doradca pracujacy w serwisie moze sie mylic o tyle ogolnoswiatowy program komputerowy, ktory maja w kazdym serwisie nie moze sie mylic...
[ Dodano: Sro 26 Mar, 2008 ]
w gdanksim ASO za Nissiny 330 zl.