PDA

Zobacz pełną wersję : Orginalne zawieszenie 1.8 vti - prosba o pomoc.

rafaelloo31
05-11-07, 15:55
witam-mam prosbe do klubowiczow ktorzy eksploatuja 1.8 vti aby opisali swoje wrazenia odnosnie orginalnego zawieszenia tego modelu.Interesuje mnie porownanie z anglikiem 1.4 lub preluda w ostatniej budzie.Chcialbym sie dowiedziec jak sie jezdzi na tym zawieszeniu czy jest bardzo twarde czy niewiele twardsze od seri 1.4.Pisze i zwracam sie z prosba bo na forum i w necie niewiele mozna znalezc na ten temat.Jestem zainteresowany kupnem tego modelu i przy okazji takze wielka prosba do wlascicieli z krakowa lub okolic o umowienie sie na krotka przejazdzke jak to dla kogos nie problem(pokryje koszty)Wielkie dzieki

CHOJNA
06-11-07, 23:34
Ja osobiście fure polecam mam ja około 7 miesiecy i nic sie nie dzieje nie puka nie stuka oleju nie bierze mimo ze ma 160 tys jedynie skrzynia mi troche sztywno chodzi ale nie płacze zbytnio nad tym. Polecam!

adamos85
07-11-07, 20:15
seryjna zawieszka we VTi jest bardzo ładnie zestrojona. jest troche twardszy od zawieszki z 1.4, ale za to o niebo lapiej sie prowadzi niz zwyklą. mozna na niej szybko pokonywac zakrety bez stresu......jak jeszcze w serii robili by troszke obniżoną byłaby kozak :aloha:
A tak wogóle to dobrze znosi nasze polskie drogi - praktycznie do 150-200 tys km nie ma co sie wytluc.
jednymk słowem POLECAM.

[ Dodano: Sro 07 Lis, 2007 ]

skrzynia mi troche sztywno chodzi ale nie płacze zbytnio nad tym. Polecam!

wymień sobie olej w skrzyni na oryginalny hondowski MTF, a wszelkie problemy odejdą. :aloha:

CHOJNA
07-11-07, 22:29
dzieki spróbuje :piwo2:

tyszek2
08-11-07, 13:27
Witam. Ja mam 1.4 5D Aerodecka. Wstawiłem sobie z tyłu stabilizator od VTi. W wachaczu musiałem tylko przewiercić 1 otwór. Reszta otworów do montażu już była orginalnie. Także płyta podłogowa jest ta sama a wachacz jest przygotowany do wywiercenia otworu i zamontowania satbilizatora. Tuleje prawdopodobnie będą te same. Różnica może być w sprężynach i amortyzatorach. Amorki sprawdz na stronie internetowej producenta KAYABA. O sprężyny spytaj się najlepiej w ASO HANIA.

Pozdrawiam

rafaelloo31
08-11-07, 18:59
dzieki za info ale moze jednak ktos znajdzie chwilke w ktorys dzien i mnie przewiezie(jak wczesniej pisalem pokryje koszty paliwa)nie potrzebuje swirowania bo wiem ze kazdy sie boi o swoje auto.Poprostui chce pogadac i poczuc tylkiem jak to chodzi-glownie chodzi mi wlasnie o zawieszenie zeby porownac z moim 1.4.Prosba do chlopakow z kraklowa lub okolic bo najblizsze 1.8 vti jest na allegro ale w kielcach wiec nie bardzo chce mi sie tam jechac zeby sie tylko przejechac.Jak ktos znajdzie checi to bede wdzieczny.Czekam na info-pozdro

Cairo
09-11-07, 09:35
Pogadam z kumplem bo ma serie. Okolice pl.Getta Ci odpowiadają?

rafaelloo31
11-11-07, 13:18
dzieki Cairo-odpowiadaja mi wszelkie okolice krakowa i sam krakow.Jak sie juz cos dowiesz to daj znac -zostawiam tel 0504-133-635-wyslij smsa-bede wdzieczny-pozdro

[ Dodano: Sob 24 Lis, 2007 ]
Cairo, czesc tu rafaelloo31 -pisalem do tego twojEgO kumpla ale sie ni odzywa.ale ty tez masz 1,8 wiec moze siE zgadamy-daj znac a jak nie mozesz to moze znasz jeszcze kogos-pozdro i dzieki moj tel 0504133635 wyslij smsa aja oddzwonie-nara